Ministerului Afacerilor Interne (MAI) spune că pompierii, poliţia şi jandarmeria din zonele vizate de avertizările meteorologice de vreme severă sunt pregătite să intervină în orice moment şi le recomandă şoferilor să se informeze din timp despre condiţiile de trafic.

Conform MAI, conducerea ministerului a cerut sâmbătă dimineaţă prefecţilor din judeţele vizate de atenţionările meteo de vreme severă să activeze comitetele pentru situaţii de urgenţă, asigurând permanenţa la comanda judeţului.

Ministerul Afacerilor Interne le recomandă şoferilor ca, înainte de a porni la drum, să se informeze despre condiţiilor meteorologice şi rutiere din zona traseului pe care vor să-l parcurgă şi să respecte semnalizarea rutieră din zona respectivă sau a poliţiştilor prezenţi la faţa locului.

MAI reamineşte că din cauza zăpezii DN7C- Transfăgărăşan este închis de sâmbătă de la ora 15.00.

Meteorologii au emis, sâmbătă după-amiază, trei noi avertizări de vreme severă, inclusiv o avertizare cod portocaliu, de vânt puternic, lapoviţă şi ninsoare în toate zonele montane, până luni noapte. De asemenea, vremea se va răci în toată ţara.