Primăvara lui 2015 ar putea veni cu un nou drum important pentru Prahova. Autorităţile judeţene se pregătesc pentru construirii şoselei care va lega Valea Doftanei de Săcele, drum extrem de impotant în momentul demarării lucrărilor la autostrada Comarnic- Braşov.

Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, ne-a explicat că, în prezent, se poartă discuţii cu CNADR pentru ca viitoarea şosea să fie încadrată în categoria drumurilor naţionale, situaţie în care ar putea fi construită cu ajutorul fondurilor europene din Programul Operaţional de Transport.

În aceaste condiţii, va fi nevoie de o şosea de centură care să ocolească municipiul Câmpina, şosea care ar putea fi contruită de la Băneşti spre Barajul Paltinul.

„O astfel de centură nu va fi foarte costisitoare, fiind vorba doar despre aproximativ şase kilometri de drum. Oricum, la Săcele deja a început construitea şoselei de centură a localităţii, semn că la Bucureşti se doreşte ca Valea Doftanei- Săcele să fie construit cât mai rapid”, a mai spus Cosma.

Conform lui Mircea Cosma, costurile celor aproximativ 45 de kilometri de drum se ridică la suma de 42- 45 de milioane de euro.

Drumul va prelua aproximativ 15% din traficul uşor de pe DN 1 şi va contitui o alternativă bună pentru traficul  infernal de pe DN1 din zilele de weekend.

Iar dacă mai adăugăm şi peisajele superbe din zonă suntem convinşi că Valea Doftanei va deveni una dintre locaţiile turistice preferate de români.