Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Ploieşti ar fost, cu siguranţă, una plictisitoare, dacă liberalul Ionuţ Ionescu nu şi-ar fi descoperit veleităţile de star tv.

Aleşii locali aveau de discutat doar rectificările bugetare pentru Primăria Ploieşti şi instituţiile subordonate, iar în condiţiile în care rectificările de la finalul anului sunt menite să transforme prognozele de la începutul anului cu realităţile fiecărei instituţii în parte. Se iau bani de la anumite instituţii, se dau la altele, iar toate operaţiunile se fac legal, transparent, astfel încât să fie asigurate salariile angajaţilor, investiţiile sau costul utilităţilor.

Aritmetica aceasta destul de simplă nu este înţeleasă de liberalul Ionuţ Ionescu, care a vociferat şi a depus amendamente stupide, motivând că…”vorbeşte pentru că nu mai este membru al Comisiei de Buget- Finanţe din Consiliul Local”.

Lipsa de pregătire a „liberalului” l-a adus în penibil în momentul în care a acuzat că „se taie din hrana copiilor de la creşe şi grădiniţele cu program prelungit”.

Ionescu a fost nevoit să înghită în sec, în momentul în care funcţionarul din Primărie care se ocupă de creşe l-a informat pe alesul local că „hrana copiilor este asigurată prin contribuţia părinţilor”.

Îl informăm şi noi pe această cale că părinţii plătesc pentru hrana micuţilor între 10 şi 15 lei pe zi, în funcţie de hotărârea comitetului de părinţi din fiecare creşă sau grădiniţă.

Trebuie salutată atitudinea lui Paul Palaş, preşedintele de şedinţă  şi membru în Comisia de Buget Finanţe, care a dat dovadă de echidistanţă şi de echilibru şi i-a explicat mult mai năvalnicului său coleg, la fiecare intervenţie a acestuia, că nu are dreptate.

De altfel, Ionuţ Ionescu şi Cristian Dumitru i-au reproşat lui Paul Palaş că nu lucrează în interesul partidului.

Interesant este că Ionescu nu prea a reuşit să îi atragă de partea sa pe colegii din PDL, care au preferat să fie preocupaţi de interesul alegătorilor şi nu de aerele de vedetă ale consilierului liberal.

Oricum, se conturează o concurenţă acerbă pentru postul de bufon al Consiliului Local, post ocupa până acum de Gheorghe Sîrbu. Singura diferenţă este că Ionuţ Ionescu nu este interesat de bunăstarea ploieştenilor, ci doar ca numele său să apară cât mai mult în media.

Poate că alesul local îşi va aminti la un moment dat că îi reprezintă în CL pe ploieşteni, iar aceştia nu l-au trimis acolo pentru a deveni vedetă de tabloide.