Poliţiştii din Ploieşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au depistat în flagrant delict doi bărbaţi bănuiţi de trafic de droguri de risc şi mare risc. Cei doi au fost reţinuţi.

În noaptea de 23 spre 24 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, cu sprijinul colegilor de la Serviciul Rutier din Prahova, au oprit în trafic, pe Drumul Naţional 1, în zona localităţii Băneşti, judeţul Prahova, un autovehicul care se deplasa către Braşov.

În respectivul vehicul, au fost depistaţi doi bărbaţi, domiciliaţi în Piatra-Neamţ, care locuiau fără forme legale în Bucureşti. În urma controlului efectuat, poliţiştii au găsit diverse cantităţi de droguri de risc şi de mare risc.

Ulterior, în dimineaţa zilei de duminică, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti,  în urma căreia au fost descoperite peste 800 de grame şi 140 de comprimate din diferite tipuri de droguri de risc şi mare risc (amfetamină, MDMA, ketamină).

Procurorul de caz a dispus măsura reţinerii celor doi, sub aspectul săvârşirii  infracţiunilor de trafic şi consum de droguri de risc şi de mare risc.

În cursul zilei de astăzi, persoanele în cauză au primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.