Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova au avut mult de lucru în acest week-end, deoarece a început sezonul de incendiere a miriştilor şi a terenurilor agricole cu vegetaţie uscată.

Astfel, lucrătorii ISU Prahova au intervenit pentru stingerea unui număr de 10 focare de incendii, atât în localităţi din Prahova dar şi din judeţul Buzău.

Astfel, pompierii prahoveni au stins un incendiu în comuna Amaru, (judeţul Buzău) unde a ars o suprafaţă de 2.500 mp de vegetaţie.        În comuna Târgşorul Vechi a ars o suprafaţă de aproximativ 3 ha vegetaţie uscată. În comuna Bucov a ars o suprafaţă de aproape un hectar cu vegetaţie uscată şi anvelope abandonate. În comuna Săhăteni, judeţul Buzău, a ars o suprafaţă de aproape 3 hectare. În comuna Măgureni a ars o suprafaţă de aproape 1,5 ha de vegetaţie uscată. În comuna Boldeşti Grădiştea pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu important de vegetaţie uscată şi stuf care a afectat o suprafaţă de aproape 35 de hectare.

În Comuna Colgeag, pompierii au intervenit şi pentru stingerea unei gropi cu gunoi menajer.

În apropiere de municipiul Ploieşti a ars o suprafaţă de aproape un hectar de vegetaţie uscată. Tot un hectar de teren a fost afectat de incendii şi în apropiere de oraşul Mizil.

În toate cazurile cauza probabilă a fost aprinderea intenţionată a vegetaţiei.

Obiceiul fermierilor de a incendia în toamnă resturile vechilor culturi agricole este pasibil de amendă, însă este foarte greu de probat cine a pus focul, din moment ce nimeni nu a fost prins asupra faptului.