Gruparea Mobilă de Jandarmi Ploieşti, coordonatorul dispozitivului de securitate, şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean vor mobiliza 330 de militari pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la meciul care se va disputa joi între Petrolul Ploieşti şi Dinamo Zagreb.

Potrivit reprezentanţilor GMJ, meciul a fost catalogat ca fiind unul cu grad „Ridicat” de risc. Jandarmeria precizează - confirmând declaraţia şefului Poliţiei Prahovene, Viorel Dosaru - că din numărul total de 600 de bilete solicitate de către clubul croat, au confirmat prezenţa aproximativ 250 de suporteri croaţi.

Autorităţile au stabilit o serie de măsuri speciale, astfel că traficul auto şi pietonal va fi restricţionat pe străzile adiacente stadionului începând cu ora 17.15.

Culoar securizat pentru fanii lui Dinamo Zagreb

Pentru protecţia suporterilor croaţi, pe strada Stadionului va fi creată o zonă securizată, vizibil delimitată, drept pentru care accesul pentru Tribuna 0 şi Tribuna 1 se va face din strada  Poştei – Policlinica Praga – strada Sportului – Poarta de acces nr. 4.

Aceste măsuri restrictive sunt impuse doar pentru perioada desfăşurării partidei de fotbal şi sunt instituite cu acordul autorităţilor locale.

Toate instituţiile implicate în asigurarea măsurilor de ordine, Poliţia Naţională şi Poliţia Locală au suplimentat efectivele din zona centrală a oraşului, pentru a preveni şi descuraja incidentele de orice natură.

Poliţiştii croaţi vin la Ploieşti

La acest meci, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab“ Ploieşti beneficiază de sprijinul operaţional din partea a 4 poliţişti croaţi, care vor face deplasarea în România împreună cu fanii echipei oaspete.

De asemenea, a fost stabilit contactul cu reprezentanţa consulară croată în România pentru rezolvarea operativă a problemelor cetăţenilor acestui stat în ţara noastră.

„Măsurile de ordine au fost stabilite în urma vizualizării istoricului deplasărilor suporterilor echipei Dinamo Zagreb în Europa“, se arată în comunicatul GMJ Ploieşti.

Accesul în stadion se va face începând cu ora 17.30 doar pe bază de bilete, abonamente şi invitaţii. Se estimează că la meci vor fi prezenţi aproximativ 13.500 de spectatori.