TITLURILE ZILEI:
• Petrolul trebuie să continue visul frumos!    • Opt candidaţi, între care o femeie, pentru Primăria Craiova pe postul lăsat liber de Lia Olguţa Vasilescu    • Campania electorală pentru alegerile parţiale din 11 iunie a început sâmbătă    • Numărul programelor ransomware pentru dispozitive mobile s-a triplat în primul trimestru din 2017    • Proiect privind "reîntregirea familiei de români" cu ocazia Centenarului: Bilet dus-întors gratuit pe CFR şi TAROM pentru a fi alături de rude de Ziua Naţională    • Organizatorul festivalurilor Untold şi Neversea recrutează două mii de voluntari între 16 şi 35 de ani    • ASF: Circa 720 de persoane constată toate daunele RCA din România    • Un român, condamnat la peste doi de închisoare în SUA, pentru clonare de carduri    • Spaţiul privat virtual al ANAF, disponibil şi pentru firme de la 1 iunie    • Maxima zilei - 27 mai 2017    • Bancul zilei din data de 27 mai 2017    • Petrolul trebuie să continue visul frumos!    • Opt candidaţi, între care o femeie, pentru Primăria Craiova pe postul lăsat liber de Lia Olguţa Vasilescu    • Campania electorală pentru alegerile parţiale din 11 iunie a început sâmbătă    • Numărul programelor ransomware pentru dispozitive mobile s-a triplat în primul trimestru din 2017    • Proiect privind "reîntregirea familiei de români" cu ocazia Centenarului: Bilet dus-întors gratuit pe CFR şi TAROM pentru a fi alături de rude de Ziua Naţională    • Organizatorul festivalurilor Untold şi Neversea recrutează două mii de voluntari între 16 şi 35 de ani    • ASF: Circa 720 de persoane constată toate daunele RCA din România    • Un român, condamnat la peste doi de închisoare în SUA, pentru clonare de carduri    • Spaţiul privat virtual al ANAF, disponibil şi pentru firme de la 1 iunie    • Maxima zilei - 27 mai 2017    • Bancul zilei din data de 27 mai 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Sâmbătă - 27 mai 2017 6:40:56

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Jocuri online: Un nou malware le aduce bani grei infractorilor cibernetici


16 martie 2016

citeşte totul despre:
jocuri online,
platforma,
steam,
stealer,
malware,
program,
conturi,
utilizatori,
descarcare,
notificarerating     (20 vizualizări)

Estimată la peste 100 de miliarde de dolari, industria de jocuri online nu este o afacere profitabilă doar pentru dezvoltatori şi producători, ci şi pentru infractorii cibernetici. Steam Stealer este un program malware responsabil de compromiterea conturilor de utilizator de pe populara platformă de jocuri online cu scopul de a fura articole de joc şi datele de identificare ale jucătorilor, pentru a le vinde apoi pe piaţa neagră, avertizează compania Kaspersky Lab.

Despre Steam Stealer se crede că a fost dezvoltat iniţial de un grup de infractori cibernetici vorbitori de limba rusă. Ipoteza este susţinută de mai multe indicii lingvistice, găsite pe o serie de forumuri underground.

Programele Steam Stealer au un preţ ridicol de mic, fiind vândute de obicei cu mai puţin de 30 de dolari, ceea ce le face atractive pentru infractorii cibernetici aflaţi la început.

Dacă, anterior, furtul conturilor de jocuri online era o activitate pentru copii, dornici de un profit rapid, obţinut în urma vânzării pe forumuri underground, acum infractorii şi-au dat seama de adevărata valoare de piaţă a acestor conturi. Oportunităţile se referă la furtul şi vânzarea articolelor din joc, care ar putea să valoreze sute de dolari.

Experţii Kaspersky Lab au descoperit aproximativ 1.200 de mostre diferite de Steam Stealers, care au atacat zeci de mii de utilizatori din toată lumea, în special în Rusia şi în alte ţări din Europa de Est, unde platforma Steam este foarte populară.

'Comunitatea de gameri a devenit o ţintă foarte atractivă pentru infractorii cibernetici. Tehnicile folosite, ca şi programul malware în sine, au devenit tot mai complexe. Consolele de joc se dezvolta şi ele, ca şi obiectele electrocasnice conectate la Internet (Internet of Things), asigurând premisele ca această tendinţă să continue şi să crească. Sperăm că munca noastră de cercetare de la Kaspersky Lab va deveni una constantă în acest domeniu, contribuind la echilibrarea raportului de forţe. Producătorii de jocuri ar trebui să se gândească şi la securitate încă din primele etape ale procesului de dezvoltare, nu după aceea. Credem că doar prin cooperare putem îmbunătăţi această situaţie', comentează Santiago Pontiroli, Global Research & Analysis Team, Kaspersky Lab.

Ţintele troienilor Steam Stealer sunt răspândite pe tot globul, Rusia, SUA, Europa (Franţa şi Germania), India şi Brazilia, clasându-se în topul celor mai atacate ţări.

Ca să evite pericolul, utilizatorii trebuie să-şi updateze soluţia de securitate. Cele mai multe produse de securitate au o opţiune de 'gaming mode', cum este Kaspersky Internet Security, astfel încât utilizatorii să nu primească notificări decât la sfârşitul sesiunii de joc.

AGERPRES


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Un turist se adresează unui ţăran:
– Îmi daţi voie să trec peste terenul dumneavoastră ca să pot prinde autobuzul de la ora cinci?
– Desigur! Şi dacă vă vede taurul, puteţi prinde şi cursa de la patru şi jumătate…
„Cel care nu se teme de nimic e la fel de puternic ca cel de care se tem toţi.” — Friedrich von Schiller

Curs valutar
26 mai 2017


EUR
EURO = 4.5573 RON

Moneda euro a crescut


USD
USD = 4.0641 RON

Dolarul american a crescutGBP
GBP = 5.2287 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online