Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Miercuri - 26 aprilie 2017 7:02:58

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Jocuri online: Un nou malware le aduce bani grei infractorilor cibernetici


16 martie 2016

citeşte totul despre:
jocuri online,
platforma,
steam,
stealer,
malware,
program,
conturi,
utilizatori,
descarcare,
notificarerating     (20 vizualizări)

Estimată la peste 100 de miliarde de dolari, industria de jocuri online nu este o afacere profitabilă doar pentru dezvoltatori şi producători, ci şi pentru infractorii cibernetici. Steam Stealer este un program malware responsabil de compromiterea conturilor de utilizator de pe populara platformă de jocuri online cu scopul de a fura articole de joc şi datele de identificare ale jucătorilor, pentru a le vinde apoi pe piaţa neagră, avertizează compania Kaspersky Lab.

Despre Steam Stealer se crede că a fost dezvoltat iniţial de un grup de infractori cibernetici vorbitori de limba rusă. Ipoteza este susţinută de mai multe indicii lingvistice, găsite pe o serie de forumuri underground.

Programele Steam Stealer au un preţ ridicol de mic, fiind vândute de obicei cu mai puţin de 30 de dolari, ceea ce le face atractive pentru infractorii cibernetici aflaţi la început.

Dacă, anterior, furtul conturilor de jocuri online era o activitate pentru copii, dornici de un profit rapid, obţinut în urma vânzării pe forumuri underground, acum infractorii şi-au dat seama de adevărata valoare de piaţă a acestor conturi. Oportunităţile se referă la furtul şi vânzarea articolelor din joc, care ar putea să valoreze sute de dolari.

Experţii Kaspersky Lab au descoperit aproximativ 1.200 de mostre diferite de Steam Stealers, care au atacat zeci de mii de utilizatori din toată lumea, în special în Rusia şi în alte ţări din Europa de Est, unde platforma Steam este foarte populară.

'Comunitatea de gameri a devenit o ţintă foarte atractivă pentru infractorii cibernetici. Tehnicile folosite, ca şi programul malware în sine, au devenit tot mai complexe. Consolele de joc se dezvolta şi ele, ca şi obiectele electrocasnice conectate la Internet (Internet of Things), asigurând premisele ca această tendinţă să continue şi să crească. Sperăm că munca noastră de cercetare de la Kaspersky Lab va deveni una constantă în acest domeniu, contribuind la echilibrarea raportului de forţe. Producătorii de jocuri ar trebui să se gândească şi la securitate încă din primele etape ale procesului de dezvoltare, nu după aceea. Credem că doar prin cooperare putem îmbunătăţi această situaţie', comentează Santiago Pontiroli, Global Research & Analysis Team, Kaspersky Lab.

Ţintele troienilor Steam Stealer sunt răspândite pe tot globul, Rusia, SUA, Europa (Franţa şi Germania), India şi Brazilia, clasându-se în topul celor mai atacate ţări.

Ca să evite pericolul, utilizatorii trebuie să-şi updateze soluţia de securitate. Cele mai multe produse de securitate au o opţiune de 'gaming mode', cum este Kaspersky Internet Security, astfel încât utilizatorii să nu primească notificări decât la sfârşitul sesiunii de joc.

AGERPRES


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Spune-mi draguto…ce inseamna sex?
– Sex este cand te fardezi putin, intri la bar, faci ochi dulci unui tanar, el te invita la cateva paharele, te culci cu el, si el iti lasa pe masa ceva bani…..
– Si ce inseamna sex bun?
– Sex bun este cand te fardezi putin, intri la bar, faci ochi dulci unui tanar ,el te invita la cateva paharele, te culci cu el, si el iti lasa o multime de bani pe masa….
– Si ce inseamna dragoste?
– Ah, dragostea este o inventie evreiasca ca sa nu-ti plateasca!
„Vor exista mereu oameni care te vor răni, aşa că trebuie să ai grijă în cine ai încredere a doua oară.” — Gabriel Garcia Marquez

Curs valutar
25 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.525 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.1556 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3254 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online