Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a fost reţinut de procurorii DNA care îl acuză de abuz în servicu, conflict de interese, fals şi uzurparea funcţiei. De asemenea, anchetatorii l-au reţinut şi pe primarul comunei Brodina, acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Printre altele, procurorii îl acuză pe prefect că ar fi făcut demersuri pentru ca o datorie a Primăriei Brodina să fie trecută în categoria arieratelor şi, astfel, să fie plătită din bugetul de stat.

Procurorii DNA Suceava au făcut percheziţii acasă la prefect şi la sediul instituţiei guvernamentale pe care acesta o conduce.

După percheziţii, prefectul Florin Sinescu a fost dus la sediul DNA, pentru audieri. Tot acolo a ajuns şi primarul din Brodina, Vasile Melen. Procurorii au decis să-i reţină pe amândoi şi vor cere judecătorilor arestarea preventivă.

În cazul prefectului de Suceava capetele de acuzare sunt multiple: abuz în serviciu, conflict de interese, uzurparea funcţiei şi uz de fals.

Procurorii DNA susţin că prefectul de Suceava Florin Sinescu ar fi intervenit pe lângă angajaţi ai Finanţelor Publice de la Suceava astfel încât conturile Primăriei din Brodina să fie deblocate pentru ca reprezentanţii administraţiei publice locale să poată achita datoria către firma care a construit casele pentru sinistraţii din anul 2008.

Datoria era de 462 de mii de lei, iar odată cu deblocarea, această sumă a fost înregistrată ca arierat şi urma să fie plătită din buget, în rate lunare a câte 50.000 de lei.

Localnicii care s-au mutat în casele nou construite spun că acestea aveau mai puţine dotări decât erau trecute în acte.