Jocul pentru dispozitive mobile Pokemon Go a generat câteva busculade periculoase în mai multe oraşe americane, precum New York şi Washington, informează rtl.be, citat de News.ro. Din cauza folosirii neadecvate a jocului au loc accidente aproape zilnic, scrie News.ro

Lansarea jocului i-a încântat pe fanii francizei Pokemon, dar a atras şi utilizatori noi. Pokemon Go face furori în lumea întreagă şi tot mai mulţi posesori de smartphone-uri vor să îl testeze. 

După lansarea jocului Pokemon Go, pasionaţii de jocuri video par să devină dispuşi la orice pentru a prinde un Pokemon. Acest joc poate să se dovedească, uneori, periculos. 

La doar câteva zile după lansare, înregistrări video amuzante au fost publicate pe reţelele de socializare. 

Vineri, o busculadă generală s-a produs în Central Park din New York. Sute de persoane s-au reunit în acel parc celebru american, pentru a captura un Aquali - un Pokemon rar şi greu de prins. 

Şoferul unui automobil şi-a abandonat vehiculul pe marginea străzii, lăsându-şi motorul pornit, deoarece era grăbit să plece în căutarea acelui Pokemon. 

Potrivit unui martor care a filmat acele imagini, ceea ce apare în înregistrarea video nu înseamnă mare lucru în comparaţie cu frenezia primelor persoane care s-au lansat în căutarea pokemonului Aquali. Potrivit spuselor acelui martor, acei utilizatori ai jocului erau „dezlănţuiţi”. 

Scene similare au avut loc în US Park din Washington, dar şi într-un parc din Chicago. 

Accidente se produc aproape în fiecare zi în rândul utilizatorilor jocului. 

Un tânăr a intrat cu automobilul într-un copac din Auburn deoarece juca Pokemon Go în timp ce conducea vehiculul. Doi tineri au căzut în ocean de pe o faleză din California. 

Pokemon Go, prima incursiune a companiei japoneze Nintendo în domeniul jocurilor destinate dispozitivelor mobile, a generat o veritabilă frenezie pe plan mondial în rândul posesorilor de tablete şi smartphone-uri, bucurându-se, la doar câteva zile după lansare, de un succes fenomenal.

Acest joc video poate fi descărcat gratuit pe dispozitivele mobile care funcţionează cu sistemele de operare Android şi iOS. Jocul, care combină franciza veche de 20 de ani cu realitatea augmentată, permite jucătorilor să se plimbe în vecinătăţi cunoscute în viaţa reală, căutând în acelaşi timp personaje din jocul Pokémon, pe ecranele smartphone-urilor.

Potrivit site-ului vox.com, jocul Pokémon Go utilizează GPS-ul şi ora afişată de telefonul mobil pentru a detecta locul şi momentul în care utilizatorii se află în joc şi generează personaje din jocul Pokemon care „apar” în jurul utilizatorilor (pe ecranul telefonului mobil), pentru ca aceştia să încerce să îi prindă.

Pe măsură ce utilizatorul se mişcă, mai multe tipuri de Pokemoni apar în jurul lui, în funcţie de locul şi momentul în care acesta se află. Jocul îi încurajează pe utilizatori să se deplaseze şi să călătorească în lumea reală pentru a prinde Pokemonii din joc. Aceasta combinaţie dintre un joc şi lumea reală cu care interacţionează este cunoscută sub numele de realitate augmentată.

În apropierea unui Pokemon, telefonul mobil primeşte o notificare şi camera foto a acestuia se declanşează, făcând să apară un „monstru” în cadrul imaginii. Astfel, utilizatorul are posibilitatea de a-şi fotografia „captura” acolo unde a găsit-o.

Între timp, unora dintre cei care aleargă ca nişte smintiţi după pokemoni li se întâmplă lucruri bizarre.

Până acum jucătorii de Pokemon Go au făcut mai multe descoperiri şocante, printre care se numără şi două cadavre.

Doi tineri care vânau pokemoni în Connecticut au ajuns la o biserică şi au dat peste o femeie dezbracată care vandaliza o statuie a Maicii Domnului.

 

VIDEO AICI şi AICI