Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a stabilit locul exact de unde a fost lansată racheta sol-aer care a doborât joi avionul de linie Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord, a declarat şeful contraspionajului ucrainean Vitali Naida, citat de agenţia Interfax-Ukraina, conform Agerpres.

"Lansarea rachetei din cadrul sistemului Buk a fost efectuată dintr-un perimetru al oraşului Snejnoe (regiunea Doneţk), controlat de rebeli, dar în interesul anchetei nu vom dezvălui locul exact al lansării, despre care avem date precise", a afirmat Naida, în cadrul unei conferinţe de presă, duminică, la Kiev.

Şeful contrainformaţiilor din Ucraina a susţinut că lansarea a fost efectuată de experţi militari ruşi, la ordinul dat de liderul unuia din grupurile armate ale insurgenţilor, Igor Bezler, cunoscut sub numele de cod "Bes" ('Demonul').

Rusia este obligată să ne furnizeze numele persoanelor care au efectuat lansarea rachetei, a reiterat şeful Departamentului de Contraspionaj al SBU, Vitali Naida.