Sudul şi vestul Marii Britanii sunt sub alertă de inundaţii. În Somerset, unde viitura a făcut prăpăd în ultimele zile, numărul bacteriilor din apă a crescut într-un ritm alarmant.
Meteorologii britanici spun că acesta a fost cea mai ploioasă lună din ultimii mai bine de 100 de ani. Sinistraţii, care au primit permisiunea de a se întoarce acasă, ar putea fi evacuaţi din nou.

Situaţia este gravă şi în Italia din cauza viiturilor provocate de ploi neobişnuit de abundente. În numai 12 ore, precipitaţiile au măsurat între 90 şi 130 de litri pe metru pătrat.

Mai multe străzi periferice din Roma şi chiar unele sectoare de autostradă au fost inundate. În unele cartiere, oamenii s-au refugiat pe acoperişurile caselor pentru a scăpa de înec.
Situaţia este şi mai gravă în Toscana. Sub presiunea fluviului Arno, umflat de ploi, digurile au cedat în câteva puncte şi uriaşe suprafeţe de teren sunt inundate. Aproape 1300 de oameni au fost evacuaţi. Fluviul ameninţă acum oraşul Pisa, unde militarii sunt mobilizaţi la întărirea digurilor.