Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Duminică - 30 aprilie 2017 12:24:08

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Curtea Europeană de Justiţie: Drumul spre serviciu trebuie să fie considerat timp de muncă


13 septembrie 2015

citeşte totul despre:
domiciliu,
considerat,
dreptate,
considerati,
maximum,
petrec,
electricienii,
decizia,
birourilerating  rating  rating  rating  rating     (435 vizualizări)

Curtea Europeană consideră că timpul petrecut pe drum de acasă spre serviciu şi de la muncă spre acasă ar trebui să fie considerat timp efectiv de muncă şi acest lucru ar trebui să fie stabilit prin lege. Astfel, timpul pe care un angajat îl petrece pe drum va fi scăzut din programul de lucru.

Decizia Curtii Europene de Justiţie va fi aplicată în toate ţările UE, dar va fi valabilă doar pentru muncitorii fără punct fix de lucru, cum sunt electricienii, instalatorii, reprezentanţii de vânzări.

Munca lor presupune mai multe deplasări zilnice. Aplicarea decizie CEJ presupune ca angajatorii să regândească programul angajaţilor şi mai presupune ca prima şi ultima deplasare să fie cât mai aproape de domiciliu, scrie The Independent. Un angajat fără punct fix de lucru ar trebui să muncească maximum 48 de ore pe săptămână, cu tot cu drumul parcurs.  

Decizia CEJ vine pentru siguranţa şi sănătatea angajaţilor şi are la bază un caz din Spania, al companiei Tyco, o companie de sisteme de securitate, care şi-a închis birourile regionale, iar angajaţii au fost obligaţi să parcurgă distanţe lungi pentru a ajunge la muncă.

Amintim că în cazul Greciei, au existat critici cu privire la faptul că greci îşi scad din programul de lucru ora pe care o petrec pe drum spre serviciu, ei fiind consideraţi leneşi. Legea europeană le dă acum dreptate şi stabileşte că această prevedere reprezintă respectul pentru angajaţi şi grija pentru siguranţa şi sănătatea lor.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

– Ia zi fato, am auzit că ai fost la teatru cu amantul, ce a fost acolo?
– A fost tragicomedie!
– Cum adică?
– Ne-am întâlnit cu soţul meu acolo şi el… tot cu amanta!
„Numai cei care nu pot să iubească îmbătrânesc şi mor.” — George Călinescu

Curs valutar
28 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5333 RON

Moneda euro a crescut


USD
USD = 4.1453 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3604 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online