Faimoasa epavă a navei Evanghelia, simbolul staţiunii Costineşti, a fost distrusă de vântul care a bătut cu 70 de kilometri pe oră şi de valurile foarte mari din ultimele zile.

Carena navei s-a rupt pe întreaga înălţime şi structura metalică s-a rupt în două. De altfel, furtuna a fost atât de puternică, încât autorităţile navale au închis toate porturile româneşti de la Marea Neagră.

Nava Evanghelia, construită în Irlanda de Nord şi lansată la apă în 1942, a eşuat de două ori pe litoralul românesc, la Sulina şi Costineşti. Vaporul ar fi fost eşuat intenţionat de propriul echipaj, care ar fi vrut să încaseze asigurarea.

Epava Evanghelia a eşuat, oficial, pe 15 octombrie 1968, din cauza furtunii. Puţini ştiu că i-a aparţinut celebrului om de afaceri grec Aristotel Onassis. Mai mult, aceasta a fost construită în anii '30 pe şantierele navale din Belfast, unde a fost asamblat şi Titanicul.
Pentru că marinarii au abandonat nava, aceasta a devenit proprietatea statului român. Împreună cu Obeliscul de pe plaja din Costineşti, epava a devenit un punct de atracţie pentru turişti.