HTC One (M8), urmaşul celui mai apreciat smartphone al producătorului taiwanez din 2013, a ajuns în România, la un preţ de listă de aproape 700 de euro, fără abonament, fiind lansat, oficial, joi seară.

Noul smartphone este echipat cu versiunea upgradată Google Play, dar şi cu două camere foto. HTC One (M8) ajunge pe rafturile magazinelor, unde va putea fi comandat în diverse versiuni de culoare precum gunmetal gray, glacial silver şi amber gold.

Toate modelele au carcasă cu design unibody realizată în proporţie de 90% din aluminiu şlefuit.

Potrivit specificaţiilor tehnice, telefonul are un ecran cu tehnologie S-LCD3 şi o diagonală mărită de la 4,7 la 5 inci. Memoria RAM totalizează 2GB, iar pentru spaţiu de stocare sunt disponibile două versiuni, respectiv HTC One M8 cu 32GB sau 64GB, ambele prevăzute cu slot microSD.

În plus, utilizatorii beneficiază de facilitatea unui spaţiu de stocare a informaţiilor de 50GB gratuit în contul Google Drive, disponibil timp de doi ani.

HTC One (M8) este livrat cu versiunea Android 4.4 KitKat, iar în centrul atenţiei există noua interfaţă HTC Sense 6.0, incluzând o colecţie generoasă de teme pentru personalizarea telefonului.

Totodată, prin intermediul funcţiei Motion Launch se poate realiza lansarea directă a aplicaţiilor sau a altor comenzi folosind mişcări simple aplicate pe suprafaţa ecranului.

HTC One (M8) permite activarea camerei foto prin simpla rotire a telefonului în poziţie landscape, realizată ţinând apăsată clapeta pentru volum.

Lista dotărilor continuă cu modul WiFi 802.11ac cu suport dual-band (2.4 şi 5GHz), conectivitate LTE, NFC şi Bluetooth 4.0, senzor de proximitate, accelerometru şi barometru pentru măsurarea presiunii atmosferice.

Camera foto dispune de tehnologie UltraPixel, un senzor BSI şi o rezoluţie de 4MP, iar setul de difuzoare BoomSound cu incintă audio reproiectată permite un volum sonor cu 25% mai mare.

Smartphone-ul producătorului din Taiwan poate fi achiziţionat în România la un preţ de aproape 3.000 de lei (700 de euro), fără abonament la vreunul dintre operatorii telecom de pe piaţa locală.

Taiwanezii de la HTC au început să producă telefoane mobile sub propria marcă în anul 2006, iar patru ani mai târziu compania a devenit cel mai mare producător de telefoane inteligente care utilizează sistemul de operare Android, din SUA, cu o cotă de piaţă de 11,8%.

La începutul anului 2012, HTC a pierdut poziţia de top în Statele Unite, în favoarea rivalului sud-coreean Samsung.