Deşi nu credeam că aşa ceva este posibil, cel mai popular torrent din 2013 nu ţine de piraterie, este vorba de un album propriu urcat de Moby online. Vrei nu vrei, termenul torrent a devenit sinonim cu pirateria. Indiferent cât de mult vor investi cei de la BitTorrent în reinventarea conceptului, cu siguranţă nu este uşor ca tranziţia mentală de la piraterie la legalitate să aibă loc. În 2013, compania din spatele clientului de torrent Utorrent a colaborat cu Moby pentru a-i lansa noul album gratuit pe platforma de file sharing a companiei.

Chiar dacă nu a fost vorba de întregul album, ci doar de câteva melodii, având în vedere că veneau de pe al 11-lea album de studio al artistului, se pare că acestea au fost suficiente pentru a face valuri pe internet. Nu mai puţin de 8,9 milioane de ori a fost descărcat respectivul torrent. Până şi acum, 85.000 de internauţi stau să-l partajeze.

În plus, au existat şi câteva repercusiuni ale gestului creat de Moby. Nu mai puţin de 419.000 de persoane au fost adăugate listei sale de e-mailuri pentru notificări. 130.000 dintre cei care au descărcat conţinutul de pe torrent au sărit pe iTunes pentru a achiziţiona întregul album. Deoarece printr-un mesaj artistul instiga publicul la crearea de remixuri pornind de la melodiile sale, 68.000 de reinventări ale acelor câteva cântece sunt deja online. Având în vedere că nu doar artistul american a colaborat cu BItTorrent pentru a spori conţinutul legal de pe torrent, lista de mai jos include un top 20 cu cei care şi-au urcat de bună voie conţinutul original pe reţeaua de file sharing cu un adevărat succes.