Dacă ai întâmpinat deseori dificultăţi în a-ţi găsi maşina într-o parcare stufoasă de la mall, Google se pare că are o soluţie deşteaptă la această problemă, care nu necesită nicio intervenţie din partea ta.

În mod tradiţional, Google Maps a inclus din totdeauna un mecanism simplut prin care să-ţi salvezi locaţia în care ţi-ai parcat maşina. Când intri în aplicaţia de navigaţie, aştepţi să fii localizat şi faci un tap pe punctul de culoare albastră de pe hartă. Imediat, în meniul contextul din partea de jos a ecranul, vei avea opţiunea ”Setaţi ca locaţie de parcare”.

Mecanismul detaliat mai sus era departe de a fi complicat, dar avea un minus semnificativ. Implica un efort din partea ta. Din păcate, de cele mai multe ori uiţi unde ai parcat tocmai pentru că te grăbeşti, eşti agitat sau vorbeşti la telefon. În acele momente, este puţin probabil să dedici câteva minute salvării punctului în care ai parcat pe hartă.

O alternativă interesantă la această problemă a fost introdusă de curând printr-o actualizare la Google Assistant. În teorie, funcţia cu pricina a fost introdusă pentru prima oară în 2014, dar a fost eliminată între timp, iar acum a revenit. Cei de la Android Police au fost primii care şi-au dat seama că opţiunea respectivă a fost reintrodusă, chiar dacă nu s-a făcut vreun anunţ oficial pe marginea subiectului.

Modul în care funcţionează este cât se poate de simplu şi, cum am menţionat mai sus, este complet automatizat. Google Assistant procesează schimbarea de viteză, dintre momentul în care te-ai deplasat cu maşina şi momentul în care ai început să mergi pe jos. Astfel, poate să facă o estimare destul de bună legată de punctul în care ai parcat, chiar dacă nu este perfectă. Rămâne doar să întrebi asistentul virtual ”Ok Google, unde mi-am parcat maşina”, pentru a-ţi fi afişat un traseu estimativ către zona cu pricina.