Facebook anunţă că Aplicaţia Messenger este folosită în fiecare lună de 1,3 miliarde de oameni.

Noul prag atins de principala aplicaţie de chat a celor de la Facebook vine parcă să arate companiilor de publicitate că au o bază imensă de utilizatori pentru care să cumpere publicitate, scrie Profit.ro.

Totodată, Messenger Day, facilitatea copiată de la Snapchat care include conţinut efemer, disponibil numai 24 de ore la momentul postării, a ajuns la 70 de milioane de utilizatori zilnici – utilizatori care postează sau vizionează conţinutul din această categorie. Messenger Day a ajuns la 70 de milioane de utilizatori la 6 luni din momentul lansării, o creştere mult mai lentă decât cea înregistrată de alte aplicaţii Facebook care au copiat această abordare de la Snapchat. De exemplu, facilitatea similară din Instagram a ajuns la 100 de milioane de utilizatori în doar două luni. Messenger Day este o funcţie importantă pentru Facebook, deoarece prin intermediul acesteia compania americană va începe la un moment dat să afişeze reclame care-i folosesc formatul, adică reclame care acoperă în întregime ecranul telefonului – un format care va atrage mai mulţi bani din publicitate.

De altfel, Facebook a început recent să afişeze reclame în aplicaţia Messenger, în ciuda reacţiilor negative din partea utilizatorilor. Deocamdată, reclamele au fost afişate doar în ecranul principal al aplicaţiei, nu şi în ferestrele de conversaţii.

Rata de creştere a Facebook Messenger a încetinit în ultima perioadă, fiind necesare 5 luni pentru ca aplicaţia să crească de la 1,2 miliarde la 1,3 miliarde de utilizatori, ceea ce indică apropierea de saturaţie. Cei mai apropiaţi competitori pentru Facebook Messenger, care nu sunt deţinuţi de Facebook, sunt aplicaţii de chat populare în China WeChat, care avea 938 de milioane de utilizatori la ultima estimare oficială, şi QQ cu 861 de milioane de utilizatori lunari la nivelul primului trimestru al acestui an.