Apple va oferi partenerilor săi din toată lumea un aparat denumit Horizon capabil să repare ecranele sparte de la iPhone-uri în câteva minute.

Cea mai mare problemă a smartphone-urilor pe lângă autonomia bateriei este fragilitatea acestora. Apple a câştigat anul trecut 1,22 miliarde de dolari doar din repararea ecranelor sparte.

Cei care aleg să repare ecranul la un alt centru decât unul Apple, pierd garanţia. Compania a primit mai multe cereri pentru a nu anula garanţia dacă telefonul este reparat la un centru autorizat. Apple a decis să ofere partenerilor maşinăria Horizon. Aceasta arată ca un cuptor de microunde şi este capabilă se repare ecranele în 12 minute. Peste 200 de centre autorizate Apple vor primi un Horizon urmând ca numărul lor să de dubleze până la finele anului.

Cum funcţionează? Tehnicieni Apple înlătură ecranul  iPhone spart şi aşează sticla nouă.Telefonul este intodus în acest aparat, iar timp de 10-12 minute acesta calibbrează ecranul, senzorul de amprentă şi se asigură că totul funcţionează cum trebuie.