Reprezentanţii Antenei 3 spun că site-ul le-a fost spart de hackeri, care au instalat un script de minat criptomonede după modelul Bitcoin.

„Secţiunea LIVE a site-ului televiziunii Antena 3 a fost atacată permiţându-se utilizarea unui script de minat”, a anunţat Antena 3, într-un comunicat postat pe site-ul postului în această dimineaţă, scrie paginademedia.ro

Reacţia a venit după ce pe platforma reddit şi apoi pe mai multe site-uri de ştiri a apărut informaţia că site-ul ar folosi un miner de criptomonede.

Principala problemă pentru utilizatori în acest caz este că, în momentul în care urmăresc Antena 3 pe site, scriptul respectiv foloseşte procesorul dispozitivului la 100%, de la 10%, în testele profit.ro. Linia javascript pentru Coinhive utilizează puterea de calcul şi energia electrică a utilizatorului pentru a produce criptomoneda Monero, una dintre monedele virtuale copiate după Bitcoin.

Timp de câteva ore, site-ul a fost folosit de către autorii atacului pentru a face bani din criptomonede (Monero) prin exploatarea aproape de maximum a procesoarelor utilizatorilor. Prezentăm scuzele noastre utilizatorilor paginii de LIVE pentru inconvenientele create şi asigurăm pe toţi că nu a existat nici intenţie şi nici vreo eroare de exploatare din partea Antena3 sau a persoanelor asociate direct cu Antena3.”, au transmis reprezentanţii Antenei 3 într-un punct de vedere.

„A fost un atac al unor hackeri, care au reuşit să injecteze un script în pagina de LIVE a site-ului antena3.ro. Imediat ce am fost alertaţi am eliminat problema, azi-noapte (n.r. 11 ianuarie) în jurul orei 02:00. Sunt lucruri care se întâmplă în online, important este să le depistezi şi să le contracarezi”, a declarat Augustin Roman, Director Digital Antena TV Group.