Apple şi Samsung par să fi avut o relaţie tensionată din totdeauna. Cei doi giganţi s-au dat în judecată unul pe altul de foarte multe ori în trecut, dar situaţia se pare că s-a remediat.

Oficialii Apple şi Samsung au trăit de mult timp cu impresia că o companie a copiat de la alta. Oficialii gigantului din Cupertino au crezut că o mare parte dintre terminalele de top ale sud coreenilor sunt inspirate de aspectul exterior al unui iPhone. De partea cealaltă a baricadei, pentru că Samsung a avut un avans semnificativ în producţia de mobile, asiaticii au fost convinşi că Apple a încălcat nişte patente tehnologice pentru a-şi realiza propriile telefoane.

Ca de obicei, adevărul este undeva la mijloc, dar nu se aştepta nimeni ca un conflict de o asemenea amploare să se rezolve la masa tratativelor, în spatele uşilor închise. Conform celor de la Reuters însă, exact asta s-a întâmplat. Documentele care atestă faptul că Apple şi Samsung au ajuns la o înţelegere financiară după şapte ani de procese au fost înaintate miercuri tribunalului districtual din Districtul de Nord al Californiei.

Termenii înţelegerii dintre Apple şi Samsung nu au fost făcuţi publici şi, cel mai probabil, nu-i vom afla niciodată. Nu se ştie cine trebuie să achite o sumă de bani pentru recompensare. Având însă în vedere că ultimul deznodământ din tribunal s-a reflectat într-o sumă de aproximativ 539 de milioane de dolari ce urma să fie achitată de Samsung, înţelegerea de la masa tratativelor s-a reflectat probabil în ceva similar.