Samsung a lansat oficial smartphone-ul care foloseşte, în cea mai mare parte, componentele rămase de la Note 7, device-ul retras de pe piaţă din cauza exploziei bateriei.

Noul smartphone se numeşte Galaxy Note Fan Edition, iar Samsung nu face niciun secret din faptul că este “Note 7 reîncarnat”. Singura componentă care diferă este bateria – Samsung a ales o baterie mai mică, de 3.200 de mAh, faţă de cea de 3.500 mAh de pe Note 7.

Această baterie a fost supusă unui nou proces de testare pe care cei de la Samsung l-au pus la punct după retragerea lui Note 7, în încercarea de a nu mai repeta acea poveste.

O altă diferenţă faţă de Note 7 este software-ul. Galaxy Note Fan Edition foloseşte noua versiune software şi noile aplicaţii pe care Samsung le-a configurat pentru Galaxy S8, inclusiv asistentul digital Bixby.

În rest, noul Galaxy Note Fan Edition este identic din toate punctele de vedere cu Note 7. Componentele, construcţia, designul – sunt aceleaşi.

Samsung reuşeşte să atingă două obiective cu noul smartphone. Pe de o parte, va recupera din pierderile pricinuite de retragerea de pe piaţă a lui Note 7. Pe de altă parte, reuşeşte să recupereze şi să refolosească o serie întreagă de componente şi materiale care ar fi reprezentat o mare problemă ecologică.

Galaxy Note Fan Edition va fi comercializat în Coreea, unde Samsung ar vrea să vândă 400.000 de modele. Compania va decide ulterior dacă va vinde acest smartphone şi în alte pieţe.

Noul device va fi disponibil începând cu 7 iulie şi va costa 699,600 Won (aproximativ 611 dolari).