Events, aplicaţia separată dedicată de Facebook evenimentelor, este disponibilă utilizatorilor de Android

Lansată iniţial în luna octombrie a acestui an doar pe iOS, aplicaţia Events a celor de la Facebook ajunge acum şi în magazinul de aplicaţii pentru Android Google Play, de unde poate fi instalată pe telefoanele şi tabletele care folosesc sistemul de operare al celor de la Google.

Ca şi Groups sau Messenger, Events este o aplicaţie prin care Facebook încearcă să separe o facilitate a propriei reţele sociale, pentru a o gestiona mai bine într-o aplicaţie dedicată strict acestei facilităţi.

Cum sugerează şi numele, Events afişează partea de evenimente din Facebook. Utilizatorii pot vedea pe baza unui calendar evenimentele la care se duc prietenii, precum şi evenimentele organizate în apropiere.

Prin această abordare, aplicaţia principală de Facebook este degrevată de o sarcină suplimentară, iar utilizatorii care folosesc funcţia de evenimente în mod frecvent au parte de o experienţă mai bună.

Până acum, pe iOS, aplicaţia Events este departe de a fi un succes. Conform platformei de analiză a ecosistemelor mobile App Annie, din momentul lansării, Events a oscilat între poziţiile 250 şi 500 ale categoriei Social Networking din App Store.

Pentru Facebook, Events reprezintă un diferenţiator important, fiind singura reţea socială care oferă o astfel de facilitate. Dacă reuşeşte să convingă utilizatorii că reprezintă singura opţiune de care au nevoie pentru evenimentele locale, Facebook va avea la dispoziţie o altă sursă de monetizare.

viewscnt