Marea majoritate a posesorilor de telefoane mobile inteligente păstrează în aceste dispozitive informaţii importante, confidenţiale şi, uneori, de neînlocuit, inclusiv parole de acces, în timp ce numai 26% dintre aceştia îşi iau măsuri pentru a reduce riscurile ca terminalul să fie atacat de către hackeri, relevă un studiu întocmit de Kaspersky Lab şi B2B International, publicat vineri.

Conform cercetării, 29% dintre respondenţi au afirmat că îşi iau dispozitivul mobil cu ei în baie, iar 25% stochează pe acesta secrete pe care nu vor să le mai ştie altcineva.

Astfel, 87% dintre cei chestionaţi păstrează informaţii importante, confidenţiale şi, uneori, de neînlocuit pe smartphone, inclusiv parole, mesaje, fotografii, persoane de contact, fişiere şi multe altele.

În plus, un respondent din patru spune că dispozitivul său conţine informaţii delicate, pe care nu ar vrea să le vadă altcineva. Dispozitivele mobile sunt luate şi folosite pretutindeni, inclusiv la serviciu (52%), în maşină (41%), în mijloacele de transport în comun (39%), în pat (58%) şi chiar în baie (29%).

Studiul de specialitate arată că numai 26% dintre utilizatori îşi ajustează activitatea online atunci când se află într-o reţea Wi-Fi publică, în ciuda faptului că hackerii pot intercepta uşor informaţiile şi parolele.

Totodată, numai 47% dintre posesorii de smarthone profită de opţiunile de securitate ale dispozitivului, cum ar fi blocarea la distanţă sau găsirea lui. Potrivit cercetării, un sfert dintre cei care şi-au pierdut dispozitivul sau cărora le-a fost furat au descoperit că s-au aflat informaţii personale sau secrete.

Kaspersky Lab, companie globală de securitate cibernetică, fondată în anul 1997, protejează, în prezent, 400 de milioane de utilizatori individuali şi 270.000 de companii client.

AGERPRES