Google a decis să închidă serviciul de editare foto Picasa la 12 ani de când l-a lansat. Picasa a devenit redundant în momentul în care compania americană a lansat un serviciu paralel, Google Photos.

Totuşi, utilizatorii spun că Picasa avea mai multe unelte de procesare a fotografiilor decât are Google Photos.

Compania a anunţat că tot conţinutul de pe Picasa va fi transferat în Google Photos, a anunţat compania.

Atunci când cumpără o companie, un gigant IT trebuie să decidă ce face cu ea. Dacă o lasă de sine stătătoare sau dacă o dizolvă şi include elementele ei cele mai bune în servicii deja existente. Cei de la Facebook, de exemplu, preferă să ţină produsele separate încercând să sublinieze diferenţele dintre ele.

Când a cumpărat serviciul de mesagerie Whatsapp în 2014 pentru 22 de miliarde de dolari, Facebook a anunţat că nu îl va integra în aplicaţia sa, deja existentă, Messenger, pentru că sunt produse diferite. Messenger este o formă de comunicare între prietenii de pe Facebook, în vreme ce Whatsapp este o alternativă la SMS-uri.

La fel şi Instagram a rămas o aplicaţie de sine stătătoare după preluarea de către Facebook deşi uneltele ei de editare foto puteau fi incluse în reţeaua de socailizare înfiinţată de Mark Zuckerberg.

Google în schimb lucrează mai mult spre integrarea serviciilor sale sub aceeaşi umbrelă.