Hackerii chinezi sunt suspectaţi că ar fi provocat ”o breşă imensă” în securitatea informaţională, care a afectat milioane de angajaţi ai guvernului Statelor Unite ale Americii.

Potrivit BBC, Oficiul pentru Managementul Personalului (OPM) a confirmat că aproape patru milioane de angajaţi sau foşti funcţionari au fost afectaţi. Potrivit anunţului, toate agenţiile federale au fost atacate.

Susan Collins, un membru al Comitetului de Informaţii al Senatului, a spus că ofensiva cibernetică îşi are originea în China. De cealaltă parte, ambasada Chinei de la Washington a vorbit despre ”concluzii pripite”. ”Acuzaţiile nu sunt responsabile, dar sunt contraproductive”, a declarat purtătorul de cuvânt al ambasadei Chinei, Zhu Haiquan.

”Ivazia cibernetică” a avut loc în aprilie şi s-a desfăşurat la o scară uriaşă. Oficiul pentru Managementul Personalului încearcă să îi contacteze pe cei afectaţi. Mai îngrijorător pentru partea americană este faptul că informaţii foarte importante asupra unor funcţionari de top ar fi putut fi dezvăluite în timpul atacului.

Nu este pentru prima oară când ameninţările virtuale se concretizează pe teritoriul american. Anul trecut, un număr mare de agenţii guvernamentale şi companii au fost atacate cibernetic.

Informaţiile care au fost obţinute în cea mai recentă şarjă electronică au legătură cu pregătirea şi activitatea funcţionarilor publici americani.