Uruguay a avut un joc foarte slab, care a frizat penibilul, chiar, în meciul cu Costa Rica, dar a arătat o determinare fantastică în meciul cu Anglia, având în Luis Suarez omul care a frânt inimile englezilor prin cele două goluri marcate de el. L-am văzut la flash interviul de după meci, când abia îşi stăpânea lacrimile şi îngăima ceva despre gurile criticilor pe care le-a închis, din nou. Considerat trişor, norocos şi făcut în toate felurile de rivalii lui Liverpool, echipa pentru care joacă, Suarez i-a năucit la singurele ocazii pe care le-a avut, transformându-le în două goluri care au dat echipei celeste strălucirea pierdută cu Costa Rica.

Dincolo de evoluţia fantastică a lui Suarez, meritele incontestabile pentru victoria Uruguay-ului le are Oscar Tabarez. Un antrenor care, spre deosebire de antrenorul Spaniei, de exemplu, şi-a remontat psihic jucătorii, le-a insuflat spiritul de luptă caracteristic acestei echipe şi a mutat decisiv, pentru a da lovitura. L-a scos din echipă pe foarte lentul Lugano şi l-a titularizat pe Jimenez, mult mai mobil, l-a scos pe Forlan, alt jucător lent, pentru a-i face loc lui Suarez şi i-a trimis din primul minut pe teren pe Gonzales şi Lodeiro în locul lui Gargano, respectiv Stuani.Mutări de tehnician adevărat!

De partea cealaltă, Anglia a marcat o singură dată, dar a jucat, din nou, bine, ratând, însă, foarte mult pentru acest nivel. O lipsă de pragmatism de înţeles, totuşi, Anglia fiind o echipă tânără şi care, cu siguranţă va avea mult mai multe de demonstrat la viitoarele europene şi mondiale. E pe drumul cel bun.

Încă ceva. Tudor Furdui, din studioul TVR, i-a trimis deja acasă pe englezi, el neştiind, săracul, faptul că, matematic, englezii mai au şanse. Dacă Italia va câştiga cu Costa Rica şi cu Uruguay, iar dacă englezii bat la două goluri diferenţă pe Costa Rica. E greu, mai ales că Italia va fi deja calificată, probabil, după primele două meciuri, dar, matematic, şansele există în acest moment. Furdui nu are cum să ştie, însă, pentru că lucrează la departamentul sport de la TVR. Nu am înţeles niciodată de ce!  Probabil că nici el!!!