După succesul obţinut cu FC Vaslui, Petrolul a adunat 64 de puncte, cu două mai multe decât bilanţul din campionatul precedent. Şi mai sunt de disputat trei etape. Puţin ştiu, însă, că acest bilanţ, obţinut déjà de Petrolul în ediţia 2013-2014, reprezintă cel mai bun sezon din toată istoria clubului.

Nici măcar atunci când a câştigat titlurile de campioană, Petrolul nu a avut un parcurs mai bun decât acesta, din actualul sezon.

Cu o singură înfrângere, dar şi cu 17 victorii bifate până acum, actuala echipă a Petrolului este, déjà, una care face istorie pentru club, din perspectiva liniei de clasament. Desigur, un titlu de campioană este încununarea supremă a evoluţiei unei echipe în campionat, dar şi faptul că formaţia ploieşteană se află, oficial, la cel mai bun sezon din toată istoria clubului înseamnă enorm.

Şi, în etapele care au rămas de disputat, Petrolul va mai face puncte, existând şanse foarte mari chiar de a avea punctaj maxim în ultimele runde. Aşa că ploieştenii care iubesc Petrolul au toate motivele să fie mândri că sunt contemporani cu actuala echipă.

Faţă de sezonul trecut, Petrolul şi-a îmbunătăţit vizibil defensiva. Dacă în campionatul anterior Petrolul a primit 34 de goluri, acum are încasate doar 18! În schimb, are doar 50 de goluri marcate, faţă de cele 60 ale sezonului trecut, fiind greu de crezut că echipa va mai marca de 10 ori în ultimele trei meciuri rămase de disputat.

Dacă Petrolul nu a reuşit în această ediţie de campionat să marcheze mai mult de trei goluri într-un meci, în sezonul trecut a reuşit în cinci partied să dea minim patru goluri: 5-0 cu Ceahlăul, 4-0 cu Pandurii şi Gloria Bistriţa, 6-4 cu FC Braşov, toate pe Ilie Oană, dar şi 4-2 cu U Cluj, în deplasare.

Dacă anul trecut Petrolul a pierdut patru meciuri: cu Vaslui, Dinamo, Steaua şi Gaz Metan Mediaş, acum a cedat o singură dată, tot la Media, contra Gazului.

În fine, dincolo de toate aceste comparaţii rămâne un fapt de netăgăduit! Din punctul de vedere al punctelor acumulate, dar şi al liniei de clasament, Petrolul are cel mai bun sezon din istorie, tocmai când împlineşte 90 de ani!