Nu este deloc un îndemn hazardat! Petrolul are argumentele necesare pentru a tranşa soarta calificării în finala Cupei României încă din această seară. Pe Ilie Oană, în faţa unui public incandescent, care arde pentru echipă, şi având de înfruntat o echipă care, în mod normal, nu ar mai avea cum să surprindă, Petrolul poate şi trebuie să aibă în gând acest fapt, că poate tranşa calificarea încă din meciul tur.

Cel puţin cred că asta ar fi atitudinea corectă, cu ambiţia asta ar trebui să intre pe teren jucătorii. Nu cu „micisme” de genul „să nu luăm gol”, „sunt două meciuri”, „oricum, calificarea se va juca în retur”. Dacă îţi propui puţin, de puţin ai parte.

Din perspectiva jucătorilor ecuaţia este simplă: dacă vor să lupte şi anul acesta pentru un trofeu, trebuie să facă un meci foarte bun diseară!

Este adevărat, sunt probleme de lot, dar Petrolul a avut ascensiunea din ultimul an graţiei forţei grupului, nu a unui jucător anume!

Mutu, Alcenat, Marinescu, Morar şi Achim sunt accidentaţi şi nu se va conta pe ei la acest meci. Dar revin Hoban şi De Lucas, doi titulari incontestabili. Cel mai probabil, Hoban va juca lângă Geraldo, ca fundaş central, urmând ca De Lucas şi Romario să asigure cuplul de mijlocaşi centrali. În locul lui Alcenat, ca fundaş dreapta, va evolua Beţa, interesant de urmărit fiind modul în care va fi alcătuită linia de trei mojlocaşi ofensivi din spatele vârfului împins. Cel mai probabil, Zicu, favoritul antrenorului petrolist, se va afla printre titulari, ceea ce presupune că el va apărea în această linie, pe stânga sau pe dreapta. Asta pentru că în zona centrală Albin este punct fix.

Până acum, în celelalte trei meciuri pe care Petrolul le-a disputat în actuala ediţie a Cupei României, de fiecare dată pe lista marcatorilor s-a aflat un mijlocaş defensiv: Mustivar- cu Craiova, Romario- cu Rapid, Hoban şi Romario- cu FC Vaslui. Să-i fi venit rândul lui De Lucas?

Indiferent, însă, de componenţa echipei, Petrolul este datoare să facă un meci bun diseară. Ar fi primul din 2014 şi, sincer, ar cam fi momentul să apară!