Federaţia Română de Minifotbal a decis să organizeze, începând cu acest an, campionatul universitar de minifotbal. Acţiunea, desfăşurată în parteneriat cu asociaţia StudentSport, a adunat la start 250 de studenţi practicanţi de minifotbal, ei reprezentând 24 de universităţi din 10 oraşe ale ţării.

Pentru prima fază au fost alese patru oraşe, Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Iaşi.

“În primul rând, aş vrea să apreciez munca depusă de Asociaţia StudentSport pentru organizarea Campionatului Universitar de Minifotbal. Totodată, sunt plăcut surprins de numărul mare de universităţi care au luat parte la această întrecere sportivă, implicit de cei peste 250 de studenţi înscrişi în competitie, fapt ce mă duce cu gândul că perfomanţele realizate Naţionala României de Minifotbal, de 4 ori câştigătoare a Campionatului European de Minifotbal, nu au ramas neobservate şi chiar reuşesc să atragă din ce în ce mai mulţi practicanţi de minifotbal.

Un alt lucru îmbucurător este că oameni de seamă ai sportului românesc şi nu numai se alătură acestui proiect, printre care aş dori să îi menţionez pe Alina Dumitru, Ionel Ganea, Paul Codrea, Narcisa Lecuşanu, Viorel Moldovan, o parte din Naţionala României de Minifotbal (Tiberiu Lajos, Cristian Popa, Nicolin Miroslav, Ovidiu Vâlceanu) şi mulţi alţii”, ne declarat Bogdan Verzea, delegatul Federaţiei Române de Minifotbal

Campionatul Universitar de Minifotbal se va desfăşura pe faze zonale, fiecare având câte 5 etape. După terminarea celor 5 etape, va avea loc faza finală, unde cele mai bune doua echipe din cele 4 faze zonale se vor duela pentru primul titlu de campioană universitară de minifotbal. Finala este programată pentru luna mai.