Prezentarea lui Răzvan Lucescu la Petrolul i-a prilejuit patronului Dan Capră ocazia de a spune câteva cuvinte. Suficiente, însă, pentru a da, din nou, cu bâta în baltă!

Întrebat de un coleg de breaslă cum se poate proteja Petrolul de plecările neprevăzute ale antrenorilor, Dan Capră a răspuns, probabil sincer, din punctul de vedere al domniei sale: “Cosmin a plecat la mai bine! Petrolul este o rampă de lansare şi trebuie să fim mândri de asta!”

Omul numărul 1 într-un club de fotbal nu poate face o asemenea afirmaţie decât dacă se numeşte Dan Capră. Cum poţi tu să spui că un club care are în palmares campionate, cupe, participări în competiţiile europene, cu o tradiţie de necontestat nici măcar de către adversari, ar trebui să fie trambulină? Fie pentru antrenori, către echipe din Spania, fie pentru consilierii locali, către DNA?

Când te crezi trambulină, aşa te tratează lumea! Sare pe tine, ca să ajungă mai sus!

Cum, Doamne iartă-mă!, să mai fii şi mândru de asta?

Petroliştii adevăraţi, domnule Capră, nu consideră clubul acesta ca fiind rampă de lansare. Dacă, într-adevăr, asta credeţi, folosiţi trambulina. Nu contează unde ajungeţi, doar săriţi!

În schimb, dacă a fost o exprimare nefericită, poate aţi înţeles, totuşi, o idée simplă: Cuvintele „e greu!”