Nu cred că există ziarist sportiv care să nu fi fost deranjat de politica asta ieftină, conform căreia nu e bine să spunem ce jucători aducem că ni-i fură alţii! E penibil şi, în primul rând, consider că este o lipsă de respect faţă de simpatizanţii echipei.

Povestea a revenit în actualitate la Petrolul, care se fereşte ca dracu de tămâie să spună vreun cuvinţel despre jucătorii pe care vrea să-i transfere. Aşa că lasă poarta deschisă către speculaţii, pentru ca, apoi, tot cei de la Petrolul să se supere pentru că astfel de speculaţii apar!!! Uite, mai nou, la Petrolul a fost anunţată, în presă, evident, sosirea lui Toto, ca atacant minune!

Nu e vorba de Toto, căţeluşul lui Dorothy, din Vrăjitorul din Oz, ci despre un atacant israelian, cu origini nigeriene, Toto Tamuz. Numai că Toto, fiind liber de cotract după ce s-a certat cu antrenorul de la Ural, ultima echipă la care a jucat, ar cere 250 000 de euro salariu şi 100 000 de euro primă de instalare. Bine, el va declara că vine cu sufletul la Ploieşti şi că a trăit toată viaţa doar cu gândul că, poate, va juca vreodată la Petrolul! Eu sper, totuşi să fie o glumă, nu doar salariul pe care-l vrea Tamuz, ci şi aducerea lui la echipă.

Au mai fost vehiculate şi alte variante: Aziz Kaloutha, de la Sittard, Aboubakar Oumarou, de la Beveren, sau Jerry Bengtson, un internaţional din Honduras. Toate sunt variante, mai mult sau mai puţin plauzibile. Dar toate aceste speculaţii apar din cauza faptului că se aplică omerta în perioada de transferuri.

Adică Petrolul nu vrea să spună nimic despre transferuri, până când nu le finalizează, dar unii din club sunt deranjaţi când apar speculaţii? Ideea că suporterii nu trebuie să ştie nimic decât atunci când transferul e gata înseamnă ceva. Poate ne lămureşte Vrăjitorul din Oz ce anume!