Nu este deloc uşor pentru o fată de 12 ani să aibă rezultate de senzaţie în şah. Este greu, pentru că implicarea totală în sportul minţii presupune multe sacrificii, pe care copilul acesta le face fără să se plângă, ba mai mult, cu o determinare ieşită din comun. Emilia şi-a reconfirmat valoarea şi la  Concursul Naţional Şcolar de Şah „Elisabeta Polihroniade” organizat în perioada 31 ianuarie-09 februarie 2014,  la Călimăneşti.

Sportiva legitimată la CS Universitar Ploieşti a obtinut locul I  la Blitz, la categoria fete 13 ani, reuşind o clasare pe locul al  III în clasamentul general  al  competiţiei. Pentru a avea o imagine completă a acestui rezultat, trebuie precizat faptul că la concurs au participat 92 de sportivi din toată ţara , fete si băieţi cu vârste cuprinse între 9 şi17 ani.

Mia mult, la proba de Dezlegări – rezolvări de probleme şahiste - a “lovit” din nou, clasându-se pe  locul I al clasamentului. La şah clasic a obtinut medalia de argint, ceea ce îi va permite participarea gratuită la Campionatele de Şah Şcolar, în anul viitor.

Şi prin aceste rezultate obţinute la Călimăneşti, Emilia, elevă a colegiului Naţional Al. I . Cuza, a demonstrat că nu întâmplător este vârf de generaţia la categoria ei de vârstă.