Societatea astea un pic bolnavă, obişnuită să facă mişcare în faţa monitorului, are, din fericire, şi câteva supape cu ajutorul cărora supravieţuieşte. Una dintre ele este Decathlon. Dincolo de unele prejudecăţi ale ploieştenilor, care mercantilizează totul, echipa de conducere de aici, una tânără şi dinamică, chiar este preocupată ca oamenii să facă sport. Gratuiut, să ne înţelegem, pentru că aici nu se percep taxe dacă vrei să închiriezi terenul pentru a juca fotbal, dacă vrei să joci baschet sau dacă vrei să-ţi duci copilul în spaţiul special amenajat pentru cei mici. “Scopul terenurilor a fost acela de a le da oamenilor posibilitatea să probeze, efectiv, produsele noastre, fără a exista obligativitatea de a le cumpăra. Nimeni nu plăteşte pentru a face sport pe terenurile noastre, pentru că noi ne propunem să facem sportul accesibil pentru toată lumea”, ne-a declarat Alexandru Cristea, directorul operaţional al magazinului. Mai mult, în fiecare weekend se desfăşoară câte o acţiune care să promoveze mişcarea, acest sfârşit de săptămână, de exemplu, fiind rezervat unui sport mai puţin cunoscut la noi, bike-polo (polo pe biciclete). “Este simplu ceea ce ne propunem. Facem comerţ, dar ne interesează şi comunitatea. Mai mult de jumătate dintre produsele noastre costă mai puţin de 100 de lei. Şi mă bucură foarte mult să vă spun că ploieştenii, faţă de locuitorii din alte zone ale ţării, chiar fac sport”, a punctat Nicolae Mogoş, directorul Decathlon Ploieşti. Orientarea spre sport, logică, a celor de aici se bazează şi pe angajarea sportivilor în cadrul magazinului şi există foarte multe exemple în acest sens.

Nu ştim exact ceea ce se întâmplă cu celelalte magazine de acest gen din ţară, dar este destul de clar că mişcarea este în ton, la Decathlon Ploieşti. Şi poate că nu a fost denumit magazinul de nota 10, doar pentru faptul că a fost al zecelea deschis în România.

Mergeţi la Decathlon şi faceţi sport, indiferent dacă veţi cumpăra sau nu ceva de la magazin. Oricât de tentant ar fi calculatorul, “locul” favorit al românilor pentru a face mişcare!