Regresul din ultima vreme a fotbalului romanesc la nivel de echipă naţională are consecinţe. Echipa naţională de fotbal a României va face parte din urna a treia valorică a preliminariilor Campionatului European din 2016, ce se va disputa în Franţa, a anunţat, vineri, UEFA, pe site-ul oficial. Pentru desemnarea urnelor, UEFA a ţinut cont de rezultatele înregistrate la Cupa Mondială din 2010, Campionatul European din 2012 şi preliminariile Cupei Mondiale din 2014 unde România nu s-a calificat.
Tragerea la sorţi va avea loc la 23 februarie la Nişa şi va cuprinde 53 de echipe naţionale care vor fi împărţite în nouă grupe, opt de şase şi una de cinci.
Primele cinci urne vor conţine câte nouă echipe, iar ultima va avea opt reprezentative. Din considerente de televizare, Anglia, Germania, Italia, Spania şi Olanda vor trebui să facă parte din grupe de câte şase echipe.

Chiar dacă este calificată din postura de ţară organizatoare, reprezentativa Franţei va fi repartizată în grupa de cinci echipe, astfel încât să dispute meciuri amicale contra formaţiilor care "stau" la fiecare etapă.
Se vor califica la turneul final primele două echipe din fiecare grupă cât şi formaţia cel mai bine clasată pe locul trei, luând în considerare meciurile cu reprezentativele de pe locurile 1, 2, 4 şi 5 din grupele respective. Celelalte opt echipe de pe locul trei vor susţine meciuri de baraj în noiembrie 2015 pentru cele patru locuri rămase. Iată şi componenta grupelor valorice :

Urna 1: Spania, Germania, Olanda, Italia, Anglia, Portugalia, Grecia, Rusia, Bosnia-Herţegovina

Urna 2: Ucraina, Croaţia, Suedia, Danemarca, Elveţia, Belgia, Cehia, Ungaria, Irlanda

Urna 3: Serbia, Turcia, Slovenia, Israel, Norvegia, Slovacia, ROMÂNIA, Austria, Polonia

Urna 4: Muntenegru, Armenia, Scoţia, Finlanda, Letonia, Ţara Galilor, Bulgaria, Estonia, Belarus

Urna 5: Islanda, Irlanda de Nord, Albania, Lituania, Moldova, Macedonia, Azerbaidjan, Georgia, Cipru

Urna 6: Luxemburg, Kazahstan, Liechtenstein, Insulele Feroe, Malta, Andorra, San Marino, Gibraltar