Simona Halep, numărul patru mondial, a fost învinsă de Katerina Siniakova (Cehia) cu 6-3, 4-6, 7-5, miercuri, în optimile de finală ale turneului WTA la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 626.750 dolari.

 Halep, numărul patru mondial, a declarat, miercuri, că jucătoarea cehă Katerina Siniakova a meritat victoria în meciul de miercuri, din optimile de finală ale turneului WTA de la Shenzhen (China), relatează agenţia Xinhua.

"Cred că (Siniakova) a jucat foarte bine, e o jucătoare puternică. Nu am mai jucat împotriva ei până acum, loveşte mingea puternic, serveşte bine, iar azi a meritat victoria'', a spus Halep după meciul câştigat de Siniakova (52 WTA) cu 6-3, 4-6, 7-5.

"M-am chinuit un pic. Nu am simţit jocul, dar asta nu e o scuză (pentru eşec, n. red.). Ea (Siniakova) a fost mai puternică pe teren şi din acest motiv a câştigat", a mai spus Halep.

Simona Halep, a doua favorită a turneului de la Shenzhen, pe care l-a câştigat în 2015, nu va mai juca până la debutul primului turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open (16 ianuarie).

"Mă bucur foarte mult pentru victorie, deoarece a fost un meci foarte dificil. Când am intrat pe teren am simţit că pot câştiga şi am vrut să arăt tot ce pot. Am simţit un pic de presiune în ultimul set şi sunt fericită că am reuşit să îl duc la capăt şi să câştig'', a spus, la rândul său, Siniakova.

Katerina Siniakova mai obţinuse o singură victorie până acum în faţa unei jucătoare din Top 20 WTA, în 2015, contra germancei Andrea Petkovic.