Ioan Niculae (66 de ani), finanţatorul Astrei Giurgiu, poate primi o pedeapsă de 12 ani de închisoare în dosarul Interagro.

Ioan Niculae a fost condamnat în "Dosarul Interagro", la 3 ani şi 6 luni de închisoare, în care a fost acuzat de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Hotărârea a fost dictată de magistraţii Tribunalului Bucureşti, dar decizia nu a fost una definitivă.
 

Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a cerut miercuri o pedeapsă orientată spre maximul prevăzut de lege pentru acuzaţiile de instigare la evaziune fiscală şi la spălarea banilor, imputate omului de afaceri Ioan Niculae, conform publicaţiei G4Media.ro. Finanţatorul Astrei poate primi o pedeapsă ce poate ajunge până la 12 ani de închisoare, raportată la Codul Penal anterior.
 
Ioan Niculae a absentat de la ultimul termen din proces, fiind internat într-o clinică din Milano, în Italia, unde s-ar reface după infectarea cu COVID- 19, astfel cum a precizat avocatul său în sala de judecată.