In actualul campionat, Petrolul a reuşit performanţa ca până acum să aibă mai mulţi antrenori decât puncte în clasament. Ceea ce, să recunoaştem, este o premieră în istoria fotbalului, una chiar de Guinnes Book. Iar ea s-a petrecut, din nefericire, la Ploieşti.

Analizat ca variantă posibilă de antrenor la începutul campionatului, Daniel Opriţa a refuzat postul de secund, preferând să antreneze FCSB, ca secund a lui Rădoi. Insă a rezistat la formaţia bucureşteană doar două săptămâni, preferând să se mute cu arme şi bagaje la mult mai modesta Juventus Bucureşti, unde activează la această oră.

In contextul in care schimbarea antrenorului la Petrolul este dorită pentru a mai da un avânt echipei care zace pe ultimul loc al clasamentului şi care până la această oră nu şi-a găsit cadenţa în joc, Daniel Opriţa apare din nou ca o soluţie de luat in seamă. Ceea ce ştie insă toată lumea, este faptul că Opriţa nu are o experienţă la nivelul Ligii Nationale şi nici performanţe care să il recomande pentru postul de principal. Din nou, ca şi in cazul lui Sebi Tudor, se ia in calcul că acesta a imbrăcat tricoul galben-albastru în trecut şi că are o buna relaţie cu suporterii. Insă aceste „calităţi” le-a avut şi Sebi Tudor, fără ca ele să fi fost suficiente. Mai mult, Tudor are, cât de cât,  şi o experienţă internaţională, el antrenând in Arabia Saudită, la Al Ettifaq şi, ultima dată, la Al Shoalah, ambele echipe de prim eşalon. In schimb, Opriţa antrenează actualmente in liga a treia unde, potrivit declaraţiilor sale, a ajuns „pentru a invăţa meserie”.

Dacă aducerea lui Opriţa reprezintă o altă incercare de a asigura „liniştea” la Ploieşti, suporterii neuitând ce a făcut Opriţa pentru Petrolul şi nedorind să pună presiune pe el din respect, inseamnă că din nou suntem in faţa unei mutări greşite a conducerii lupilor galbeni. Oricum, nu ar fi prima şi, probabil nici ultima. Dacă insă Opriţa are un iepure ascuns în joben să facă bine şi să il scoată cât mai urgent! In caz contrar, se va intoarce in ligile inferioare, de această dată cu Petrolul cu tot!