Adrian Mititelu a fost condamnat la 5 ani de închisoare, pentru „săvârşirea infractiunii de evaziune fiscală în formă continuată”. Tribunalul Dolj a dat astăzi decizia pe fond. Mititelu poate face recurs în 10 zile.

În luna noiembrie a anului trecut, Adrian Mititelu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, în cazul transferului lui Mihai Costea la FCSB. Astăzi, Tribunalul Dolj i-a dat o nouă lovitură. Patronul celor de la FC U Craiova 1948 a primit o sentinţă de 5 ani de închisoare. Conform legii, cele două se contopoesc şi va efectuat pedeapsa mai mare, cea de 5 ani. 

Pe langa cei 5 ani de închisoare, Mititelu are de plată şi suma de18.24 milioane lei, aproximativ 3,7 milioane de euro.

În 2014, Procurorii DICOT au trimis în judecată 9 inculpaţi în 2014, pe Adrian Mititelu, Ionescu Ştefan, Preoteasa Gigel, Negru Claudia, Joavină Gheorghe, Oprea Gigi, Daniel Roşianu, Trandafir Fănel şi Crăciunoiu Iancu. Capetele de acuzare sunt: constituirea unui grup infracţional, evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea cu rea-credinţă a bunurilor societăţii, comise în perioada 2003-2006.

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au pus încă din 2019 sechestru pe averea celor 9. Suma pe care Fiscul o are de recuperat este de aproximativ 5 milioane de euro!