Odată cu plecarea lui Marinescu, niciun jucător ploieştean sau prahovean nu este luat în calcul la echipa mare a Petrolului. Şi asta în condiţiile în care, la Ploieşti, nu mai joacă Albin, Teixeira, Geraldo şi toţi ceilalţi, ci nişte băieţi care stau ca la reanimare, doar-doar s-or trezi şi vor începe să mişte.

În condiţiile în care Petrolul nu are rezultate şi e ca şi retrogradată, poate ar fi timpul să li se dea minute şi juniorilor care se pregătesc cu echipa mare.

Ăştia care retrogradează acum Petrolul vor merge care-încotro, în timp ce, pentru tinerii jucători ploieşteni, un joc ar însemna totul. Şi ar transmite un semnal către copiii care îşi aşteaptă cuminţi rândul. Ca aceştia care tocmai au făcut o impresie bună în Franţa.

“Grupa de juniori “C” (an de naştere 2001) a FC Petrolul Ploieşti, antrenată de către Iulian Cojocaru, a participat, la finalul săptămânii trecute, la cea de-a 15-a ediţie a “Turneului Internaţional du Cellier”, competiţie organizată în Franţa, lângă Nantes, de către Le Cellier-Mouves Fotball Club. La această întrecere au luat startul 20 de echipe, iar FC Petrolul Ploieşti a avut un parcurs excelent, disputând finala mică a competiţiei.

În prima fază a grupelor, micii petrolişti au învins cu 4-0 pe AC Basse Goulaine (Franţa), cu 1-0 pe SV BW Langforden (Germania), cu 2-0 pe OSC Lille (Franţa) şi cu 1-0 pe Stade Brest (Franţa), obţinând, astfel, de pe primul loc, calificarea în turul următor al întrecerii. Acolo unde s-au alcătuit noi serii, de către patru echipe, iar ploieştenii au câştigat, scor 1-0, duelul cu AJ Casablanca (Maroc), au pierdut, scor 0-3, cu AC Brevinois (Franţa) şi au remizat, 0-0, cu AS Monaco. Petroliştii s-au calificat în finala mică, pierzând la limită, 0-1, în faţa grupării Les Herbiers (Franţa). De remarcat ar fi faptul că în finala mare s-au întâlnit două echipe în faţa cărora petroliştii nu pierduseră în fazele anterioare, AS Monaco şi Stade Brest, monegascii impunându-se la limită, 1-0.

Lotul ploieştenilor a fost alcătuit din Artur Roman, Eduard Şerban, Mihai Amariei, Octavian Badiu, Ovidiu Costache, Costin Voicu, Enrico Stancu, Ionuţ Ilie, Iulian Drăgoi, Mihai Niţescu (cpt), Robert Rândaşu, Darius Dumitru, Matei Goroneanu, Andrei Gâtej, Rareş Braşov, Răzvan Oprea, George Dumitrache, Alex Cojanu şi Florin Nicolae.

Golurile echipei condusă de către Iulian Cojocaru, în cele opt partide disputate, au fost marcate de către Mihai Niţescu (2), Andrei Gâtej, Ovidiu Costache (2), Florin Nicolae (2) şi Darius Dumitru.”, se arată pe site-ul oficial al clubului.