Clasamentul nu contrazice ideea luptei până la capăt, dar nici nu creditează Petrolul. Mai sunt opt meciuri de jucat, iar echipa ploieşteană trebuie să le depăşească pe Timişoara şi pe Chiajna pentru a ajunge pe locul care permite disputarea barajului cu o reprezentantă a eşalonului secund.

Fotbaliştii Petrolului şi antrenorul Jerry Gane au, matematic, dreptate: şanse mai sunt. Ele ţin însă de calculul infinitezimal, pe când fotbalul jonglează cu numere naturale. Petrolul trebuie să recupereze 9 puncte faţă de echipele amintite.

Nici statistica, şi ea parte din din matematică, nu-i dă prea mari speranţe grupării ploieştene:

*Din cele 9 meciuri jucate în 2016, galben-albaştrii au câştigat unul singur şi au remizat în alte două.

*În acelaşi număr de jocuri, Petrolul a înscris doar 5 goluri.

*Dintre cei trei atacanţi pe care i-a propus Petrolul în iarnă, doar Paolucci a înscris, dar din penalty. Date fiind evoluţiile nesatisfăcătoare, atât Schumacher, cât şi Gane au fost nevoiţi să facă tot timpul rotaţia atacanţilor. Degeaba. Pacar şi Markos nu s-au lipit de gol. Celelalte patru reuşite din contul Petrolului au fost semnate de Begeorgi, Gavrilă şi Astafei (2).  

*În ultimele două partide, Petrolul a luat trei cartonaşe roşii. Echipa ploieşteană a fost sancţionată şi cu două penaltiuri, ambele fiind transformate.

În acest moment, singurul obiectiv perfect realizabil este îndeplinirea baremului, astfel încât echipa să nu intre cu penalizare în liga secundă, presupunând că va supravieţui căderii în B.

Aici intervin alte calcule, care dau iar cu minus. Cu minus vreo 6-7 milioane de euro.

Clasanent preluat de pe site-ul gsp.ro. Click pentru a mări