Diego Armando Maradona, decedat pe 25 noiembrie din cauza unui stop cardiac, a fost un personaj excentric în afara terenului de fotbal, mereu în centrul atenţiei prin apariţiile şi gesturile sale.

Una dintre particularităţile sale era că purta două ceasuri, câte unul la fiecare mână. Motivul? Unul dintre ceasuri era mereu setat pe ora Argentinei natale, ca să se simtă aproape de prieteni şi familie, în timp ce celălalt arăta ora ţării în care se afla.

Şi-a format acest obicei de când s-a transferat la Napoli, în 1984. Iar una dintre poveştile care amintesc pasiunea nebună pentru ceasuri a lui Maradona s-a scris pe când juca la Sevilla, în sezonul 1992/1993.

Atunci a fost coleg cu Monchi, actualul director sportiv al andaluzilor, care era portarul de rezervă. Înaintea unui meci cu Espanyol, la Barcelona, El Pibe D'Oro s-a trezit devreme ca să facă o scurtă plimbare. Monchi l-a însoţit pe Diego, care îi era precum ”un unchi excentric”, după cum îl descria andaluzul.

Ziua în care Maradona i-a făcut cadou un ceas original lui Monchi, după ce l-a văzut cu unul fals

Maradona a fost surprins să-l vadă pe Monchi cu un ceas imitaţie Rolex. ”Un Trolex”, cum îl numeşte presa spaniolă. O săptămână mai târziu, ”El Dios” l-a sunat pe Monchi şi l-a chemat la el acasă, la cină.

Acolo i-a făcut cadou un ceas Cartier”Acum ai un ceas bun. Nu mai trebuie să porţi unul fals”, i-a zis Maradona lui Monchi, după cum a povestit spaniolul. ”Exact aşa a fost Diego. Asta-l defineşte perfect”, a mai zis Monchi.

Andaluzul nu l-a uitat pe fostul său coleg de la Sevilla. Când a aflat că Maradona a încetat din viaţă, Monchi a postat pe Twitter un mesaj emoţionant. ”Nu-mi pasă ce ai făcut cu viaţa ta. Mă interesează ce ai făcut în viaţa mea. Condoleanţele mele familiei sale şi o îmbrăţisare puternică pentru toată Argentina. RIP, Diego!”, a scris el pe Twitter.