Peisajele de poveste sunt greu de surprins în realitate. Aşa că multe dintre ele sunt creionate din imaginaţia artiştilor. Uite, artiştii murdari ai transferurilor din fotbal trebuie să aibă şi ei, mai ales în această perioadă, poveştile lor. Că doar din asta trăiesc. Ultimele informaţii aruncate pe această piaţă ar vrea să releve faptul că Albin va pleca în această iarnă, iar Mutu nu mai ajunge la Ploieşti, ci la Sochaux!

În cazul lui Albin, lucrurile sunt cât se poate de clare, Andi Crângu fiind tranşant în privinţa unei plecări a lui Albin de la Petrolul: “Exclus! Juan este jucător aflat sub contract cu Petrolul până la vară, iar clubul nu a primit nicio ofertă pentru el. Eu vă spun ceea ce este real, nu ceea ce apare pe cine ştie unde!”

Mai spectaculos este îmbrăcat transferul lui Mutu la Sochaux. Anunţat de footballfrance.fr, un blog din Hexagon, el a fost preluat şi de siteurile din România, că doar e nevoie de bombe, pentru trafic, în această perioadă! Vezi Doamne, cică Mutu ar fi primit un contract din partea Sochaux să joace până la 38 de ani şi să fie imaginea Peugeot în România. Apare pe acel blog şi o declaraţie a preşedintelui de la Sochaux, care spune că l-a convins. Dar credibilitatea sursei este minimă. Nu ar fi existat prea multe argumente pentru o echipă ca Sochaux, care are şanse mari să retrogradeze, ca şi Ajaccio, fostul club al lui Mutu. Apoi, cică Mutu ar fi dat o declaraţie de genul: Am auzit că ninge mult la Sochaux şi eu ador zăpada!

Chiar credem aşa, orice apare, oriunde? Păi, Adrian Mutu atât de mult adoră zăpada că toate vacanţele le face în Republica Dominicană. Şi ninge la ăia ceva de speriat!

“Ultima dată am vorbit cu Adi de Crăciun şi a rămas că ne vedem înainte de reunirea lotului Petrolului, la Ploieşti. Acum e în Dominicană, în vacanţă!”, a declarat Dan Capră.

Aşa că, între o informaţie apărută pe data de 21 decembrie pe footballfrance.fr, un blog, şi reacţiile oficialilor petrolişti, este uşor să alegi partea credibilă. Atenţie, vorbim despre footballfrance, nu despre FranceFootball, care este un colos. E genul ăla de imitaţie cum aţi tot văzut: Panasoanic, în loc de Panasonic, Samsong, în loc de Samsung, sau Futachi, în loc de Hitachi! Cam asta e diferenţa şi dintre realitate şi poveştile plăsmuite de unii.

Hai, daţi pe Eurosport că e proba de sărituri cu schiurile. Poate îl vedem pe Mutu, că tot îi place zăpada!