Viorel Moldovan este noul antrenor principal al FC Petrolul Ploieşti, după ce a ajuns, astăzi, la un acord cu oficialii clubului. Moldovan este obişnuit cu stadionul Ilie Oană fiind fostul antrenor al Chindiei Târgovişte.

Conform unui comunicat postat pe siteul clubului, "tehnicianul în vârstă de 48 de ani a semnat un angajament valabil pentru următoarele două stagiuni, dorinţa mărturisită fiind, bineînţeles, aceea a promovării pe scena primului eşalon.

„Tentaţia acestei provocări a fost mult, mult prea mare, şi ideea în sine, aceea de a reuşi o nouă promovare, de această dată cu FC Petrolul, m-a motivat foarte mult şi a stat la baza deciziei mele de a veni la Ploieşti. Ştiu că voi lucra la un club cu tradiţie, cu suporteri minunaţi, cu istorie, iar asta mă face să fiu extrem de entuziasmat că am ajuns la Petrolul! Pe această cale, vreau să le mulţumesc tuturor celor care au fost implicaţi în aducerea mea. Am văzut că sunt dorit foarte mult, lucru care îmi dă şi mai multă încredere şi energie pentru a reuşi ca, la finalul sezonului, să urcăm pe prima scenă fotbalistică!”, a declarat Viorel Moldovan.

Fost component al „Generaţiei de Aur”, Viorel Moldovan a avut o carieră impresionantă ca jucător, bifând 70 de selecţii în prima reprezentativă, cu care a participat la Campionatele Mondiale din 1994 şi 1998, precum şi la turneele finale ale Campionatelor Europene din 1996 şi 2000. Debutant în primul eşalon pe 21 octombrie 1990, pe când evolua la Gloria Bistriţa, chiar într-un meci cu FC Petrolul Ploieşti, noul tehnician al „galben-albaştrilor” a jucat, de-a lungul carierei, pentru Dinamo Bucureşti, Neuchatel Xamax, Grasshoper Zurrich, Coventry City, Fenerbahce Istanbul, FC Nantes, Al Wahda, Servette Geneva, Poli AEK Timişoara şi Rapid Bucureşti, având în palmares titlurile de campion al Elveţiei (1998) şi al Franţei (2001).

După încheierea activităţii de jucător, Viorel Moldovan şi-a început cariera de antrenor pe banca lui FC Vaslui (2008-2009). Le-a mai pregătit, apoi, pe FC Braşov, Sportul Studenţesc, Rapid Bucureşti, AJ Auxerre, a fost secundul primei reprezentative, în perioada 2014-2016, dar şi principal al naţionalei „U21” (2014). În ultimele două sezoane s-a aflat pe banca Chindiei Târgovişte, grupare cu care a promovat în prima ligă, la capătul stagiunii 2018-2019.

Viorel Moldovan va începe treaba la Petrolul de mâine, iar din stafful său vor face parte Francisc Dican (antrenor secund) şi Stelian Isac (preparator fizic)."