Preşedintele clubului spaniol cere la UEFA amânarea meciului de joi de la Milano, dintre Inter şi Getafe. Şi nu-i pasă de eventuale sancţiuni: „Dacă asta va însemna să fim eliminaţi, atunci acceptăm să fim eliminaţi!”.

Inter - Getafe este programat joi, 12 martie, de la ora 22:00, în optimile de finală din Europa League


Ar putea fi o premieră în fotbal din cauza epidemiei de coronavirus. O echipă să refuze să joace în cupele continentale. După ce Asociaţiile Fotbaliştilor Profesionişti din Spania şi Italia au cerut la UEFA amânarea meciurilor Inter - Getafe şi Sevilla - Roma, ambele din Europa League, preşedintele clubului madrilen ameninţă că jucătorii săi nu vor merge la Milano.

Nu e mulţumit că la Nyon s-a decis ca partidele să se dispute cu porţile închise. Vrem ca UEFA să găsească o alternativă pentru Milano. Nu ne ducem în focarul de coronavirus, nu putem fi obligaţi. Cât timp situaţia nu se schimbă, nu călătorim în Italia. Sperăm ca federaţia noastră să ne ajute", a declarat Angel Torres la postul de radio Onda Cero.

Liderul lui Getafe nu se teme de sancţiuni: „Dacă asta va însemna să fim eliminaţi, atunci acceptăm să fim eliminaţi! Nu ne asumăm niciun risc. Nu ne punem sănătătea în pericol".

Lombardia este regiunea cea mai afectată din Italia, o ţară lovită crunt de coronavirus: peste 10000 de cazuri şi peste 600 de victime.