Federaţia Română de Fotbal (FRF) a stabilit astăzi, 10 februarie, prin tragere la sorţi, meciurile din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României, ediţia 2019/2020, competiţie în care, din Liga 2, este încă prezentă şi Petrolul Ploieşti. Echipa prahoveană urmează să o întâlnească pe teren propriu pe prim-divizionara Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.
 

Academica Clinceni - Dinamo
Politehnica Iaşi - Universitatea Craiova

FC Hermannstadt - FCSB
Petrolul Ploieşti - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Tragerea la sorţi pentru stabilirea celor patru jocuri din sferturile Cupei României a avut loc la Casa Fotbalului, în sala ”Nicolae Dobrin”. Meciurile rezultate vor avea loc într-o singură manşă, în perioada 3-5 martie, orele de desfăşurare urmând a fi hotărâte de televiziuni.

Echipele calificate în faza sferturilor de finală sunt următoarele, după cum au obţinut accederea: FC Hermannstadt, FCSB, Academica Clinceni, Petrolul Ploieşti,Dinamo, Politehnica Iaşi, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi U Craiova. Petrolul este singura dintre calificate care joacă în Liga 2, restul fiind din Liga 1.

În această ediţie a Cupei României, Petrolul a trecut de Sportul Snagov (1-0), în faza a V-a, Industria Galda (1-0), în 16-imi, şi Sănătatea Cluj (7-0), în optimi.

Stabilirea celor patru meciuri din sferturi rezultă prin gruparea celor opt echipe între ele. Jocurile se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent.