Meci dramatic la Australian Open pentru Sorana Cirstea. Târgovişteanca de 29 de ani a luptat mai bine de doua ore cu pustoaica americană Cory Gauff, de doar 15 ani, pentru calificarea în turul al treilea al turneului de Mare Slem de la Antipozi, dar a cedat în trei seturi.

 

Sorana Cîrstea a fost la un pas de o performaţă notabilă la Australian Open, după ce trecuse în primul tur de una dintre favoritele turneului B.Strycova (cap de serie nr.32). În turul al doilea, sorţii i-au hărazit Soranei o confruntare cu noua senzaţie a tenisului american, tânăra de doar 15 ani, Cory Gauff.

 

Sorana a dominat startul de meci şi a reuşît să îsi adjudece prima manşă (6-4). În setul al doilea, cu break făcut repede, americanca a reuşit să îsi impuna ritmul şi sa egaleze în final situaţia la seturi (6-3). Startul setului trei a fost dominat tot de româncă ce a făcut rapid un break şi a condus cu 3-0. A fost momentul  in care Gauff, susţinută puternic şi din tribune, a schimbat soarta meciului . Gauff a reuşit să egaleze la 3, iar apoi la scor egal (5-5) a făcut un nou break. Ulterior a reusit să işi câştige şi serviciul şi a pus capăt meciului, dupa  2 ore şi 9 minute de joc (7-5, in decisiv).

 

Gauff se califică astfel în turul al treilea de la Australian Open, unde  o va întâlni pe campioana de anul trecut, japoneza Naomi Osaka (nr. 3 WTA).

 

În clsaamentul live WTA, Sorana Cirstea a avansat până pe locul 69 în ierarhia jucatoarelor profestioniste de tenis (WTA), dar acest clasament mai poate suferi modificări până la finalul turneului australian. Cîrstea a început turneul pe locul 74 WTA.

 

În competiţîa din Australia, pe tabloul principal de simplu, mai este doar o singură româncă, Simona Halep, ce va juca mâine, 23 ianuarie 2020, în turul al doilea al turneului, contra britanicei Harriet Dart (nr.164 WTA)