Maria Sharapova (beneficiară a unui wild card) nu a stat prea mult la Melbourne. A părăsit competiţia din runda inaugurală (3-6, 4-6 cu Donna Vekic), iar la conferinţa de presă nu a garantat că va mai putea fi văzută şi la ediţia din 2021 a primului Grand Slam al anului.

 

Implicată activ în afacerile pe care le desfăşoară în toată lumea, Maria nu a acordat neapărat tenisului atenţia cuvenită. În ultimii ani a tot primit wild-card-uri din partea organizatorilor din toate colţurile lumii, dar rezultatele au tot întârziat să apară.

 

În plus, problemele de la umăr au împiedicat-o să fie la nivelul fizic pe care şi l-ar fi dorit.

 

Înfrângerea cu Vekic nu i-a picat deloc bine rusoaicei, iar la conferinţa de presă Masha a deschis larg chiar uşa unei eventuale retrageri din tenis.

 

Ajunsă la aproape 33 de ani (îi va împlini pe 19 aprilie), Maria a discutat deschis cu jurnaliştii despre viitorul său în tenisul profesionist.

 

Ce a spus Sharapova la conferinţa de presă

 

"Aş putea să discut acum în faţa voastră despre problemele pe care le-am tot avut la umăr, dar nu-mi stă în în fire. Am fost acolo şi chiar dacă a fost greu, am rămas acolo (n.r. pe teren), am încheiat partida.

 

E greu să spun dacă sunt sau nu pe drumul cel bun, dar cred în mine în continuare. Degeaba faci totul aşa cum trebuie dacă nu crezi în tine.

 

Nu ştiu dacă ne vom vedea şi la anul. Am fost norocoasă să particip aici anul acesta datorită lui Craig (n.r. Tiley, directorul executiv al Australian Open) şi echipei mele. Este greu să spun acum ce se va întâmpla peste 12 luni" - Maria Sharapova.

 

Meciul de pe Rod Laver Arena a durat o oră şi 21 de minute, Vekic impunându-se în două seturi, scor 6-3, 6-4.

 

Croata a avut procentaje mai bune la ambele servicii, a fructificat toate şansele de break avute (4/4, 100% faţă de 2/6, 33%) şi a fost inspirată la fileu (5/5, 100% procentaj de câştig).

 

Total puncte câştigate: 57-50 pentru Donna.

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.sport.hotnews.ro