Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu Martin Kallen, CEO al UEFA Events, că propunerile FRF pentru antrenamentele echipelor naţionale care vor juca la Bucureşti în cadrul Euro 2020 sunt bazele sportive de la Mogoşoaia, Berceni (FCSB) şi Voluntari, şi nu stadioanele Steaua, Arcul de Triumf şi Rapid din Capitală, aflate în prezent în construcţie.

"În momentul de faţă stadioanele Steaua şi Arcul de Triumf sunt în grafic, astfel încât la 30 mai ele să poată găzdui antrenamente ale echipelor prezente la Bucureşti. Avem întârzieri la stadionul Rapid, CNI a anunţat întârzierea şi se încearcă a fi recuperată.

Însă noi şi UEFA trebuie să lucrăm cu realităţi, cu ceea ce avem azi, aşa că cele trei baze de antrenament propuse în manualul pentru EURO 2020 trimis deja echipelor calificate sunt Mogoşoaia, baza FCSB de la Berceni şi stadionul Voluntari", a spus Burleanu, informează Agerpres.

Noile stadioane vor fi adăugate pe listă, dacă vor fi gata până pe 30 mai

În cazul în care cele trei stadioane aflate în construcţie, Steaua, Arcul de Triumf şi Rapid, vor fi gata până la 30 mai 2020, FRF le va putea adăuga pe lista propunerilor transmisă la UEFA pentru antrenamentele selecţionatelor prezente la Bucureşti la EURO 2020.

"Toate garanţiile guvernamentale pe care ni le-am asumat la depunerea candidaturii de organizare a EURO 2020 au fost îndeplinite cu excepţia uneia. Şi anume regimul orelor suplimentare plătite de către UEFA.

Dar avem angajamentul că şi acest lucru se va rezolva până la finalul acestui an. Însă toată atenţia noastră şi a UEFA se mută acum pe Arena Naţională, pentru că aceasta va găzdui cele patru meciuri. Iar în momentul de faţă, în urma tuturor vizitelor UEFA putem spune că totul este în grafic", a adăugat Burleanu.

Euro 2020 la Bucureşti | 4 meciuri pe Arena Naţională

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 12 iunie - 12 iulie în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

UEFA solicită celor 12 ţări organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo, însă lucrările au început doar la primele trei.

Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo întârzie să înceapă, noua arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, cel mai probabil în locul velodromului.