Getafe este singura echipă antrenată de un român care s-a impus în weekend. Formaţia pregătită de Cosmin Contra s-a impus cu scorul de 2-1, în deplasare, în partida cu Deportivo La Coruna, în etapa a 10-a din prima ligă a Spaniei. Getafe are trei victorii, un egal şi o înfrângere în ultimele cinci etape şi urcă în prima jumătate a clasamentului, pe locul 9, cu 13 puncte (5 mai multe decât Levante, locul 18 – primul retrogradabil).

Mircea Lucescu a pierdut derbiul oraşului Doneţk disputant la Kiev, între Şahtior şi Metalurg, cu scorul de 1-2 (0-0). Şahtior (21 de puncte) se află pe locul 3, după Dinamo Kiev (26 de puncte) şi Dnepr Dnepropetrovsk (25 de puncte).
Nici lui Răzvan Lucescu nu i-a mers bine. În etapa a 8-a din Grecia, Xanthi Skoda a pierdut duminică la scor, 2-5 (2-2), în deplasarea la Panaitolikos. Xanthi are 9 puncte şi a coborât pe locul 13 în clasament, la patru puncte de locul 16, care duce la barajul pentru evitarea retrogradării.

În etapa a 10-a din Qatar, Al Khor, echipa lui Laszlo Bölöni, a pierdut joi la scor, 1-4 (1-2), în deplasarea la liderul Al Sadd. Al Khor este pe locul 9, cu 11 puncte, cu 6 mai mult decât ocupanta locului 13, primul retrogradabil.

În acelaşi campionat, Al Arabi, echipa antrenată de Dan Petrescu, a remizat vineri 3-3 (1-2) în deplasare la Lekhwiya, ocupanta locului secund. Al Arabi ocupă locul 8, cu 14 puncte.

În Arabia Saudită, antrenorii români au eşuat pe linie. Vineri, în etapa a 9-a, Al Shoalah, echipă pregătită de ploieşteanul Eusebiu Tudor, a pierdut la Najran, scor 1-3 (0-1), şi a rămas pe penultimul loc în clasament, 13, cu numai 4 puncte.

Al Ittihad, echipa preluată de Victor Piţurcă, a suferit cea de-a doua înfrângere consecutivă, 0-1 (0-1) acasă, cu Hajer. De la venirea fostului selecţioner român, Al Ittihad n-a mai luat nici măcar un punct şi a coborât de pe locul 1, pe 4!

Ajungem, în sfârşit, şi la dansatorul Laurenţiu Reghecampf.  Tehnicianul s-a mutat la Al Hilal, cât să piardă finala Cupei Camionilor Asiei, cu australienii de la Western Sydney. Reghecampf a pierdut trofeul, după 0-0 pe teren propriu şi 1-0 în deplasare.
Campionatul din Emiratele Arabe Unite, unde antrenează Olăroiu (Al Ahli) şi Ion Marin (Al Dhafra), este întrerupt până pe 29 noiembrie.

Sursa: prosport.ro