FC Petrolul Ploieşti a reuşit, astăzi, achiziţionarea fotbaliştilor uruguayeni Rodrigo Pastorini şi Sebastian Gallegos, ambii semnând angajamente pe 2 ani, respectiv un an, cu opţiune de prelungire.

În ultima săptămână a perioadei de mercato, FC Petrolul a efectuat două transferuri importante, aducându-i sub comanda lui Răzvan Lucescu pe Rodrigo Pastorini şi Sebastian Gallegos, doi jucători sud-americani cu referinţe excelente.

Rodrigo Pastorini are 24 de ani şi este un jucător polivalent, iar în sistemul practicat de Petrolul poate evolua pe toate cele 3 posturi de mijlocaş ofensiv, dar şi ca vârf. În trecut, acesta a mai activat la Danubio, Penarol, formaţie alături de care a câştigat titlul în Uruguay în 2013, Racing şi Wanderers Montevideo. Înalt de 1,86 metri, Rodrigo a participat la Campionatul Sud-American Under 17, iar în ediţia trecută a întrecerii interne a marcat 11 goluri, principalele sale calităţi fiind tehnica foarte bună în regim de viteză, viziunea şi jocul aerian.

Sebastian Gallegos are 22 de ani, 1,73 metri şi loveşte balonul la fel de bine cu ambele picioare. Ultima dată la Como, în Italia, Sebastian este, de asemenea, un fotbalist polivalent, putând evolua atât în benzi, cât şi în spatele vârfului. Privit ca o mare speranţă a fotbalului uruguayan, Gallegos a fost internaţional de juniori, iar la Campionatul Mondial Under 17, din 2009, a fost golgheterul turneului, cu 5 reuşite în 4 meciuri.

Rodrigo şi Sebastian au jucat împreună la Penarol, ambii contribuind la câştigarea campionatului în 2013, iar acum vor avea ocazia de a evolua, din nou, împreună, dar la Petrolul. Primul va purta numărul 23, în timp ce al doilea, nefiind superstiţios, şi-a ales numărul 13.

sursa: www.fcpetrolul.ro